Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de migranţi au fost salvaţi de pe o ambarcaţiune în largul insulei greceşti Halki

Agerpres
migranti canalul manecii

Zeci de migranţi au fost salvaţi de pe o ambarcaţiune în largul insulei greceşti Halki, a anunţat miercuri garda de coastă, fiind vorba de una dintre cele mai mari operaţiuni de acest fel din Grecia din ultimele luni, relatează Reuters.

Cel puţin 96 de persoane au fost salvate de marţi seară, când a fost raportat incidentul. Operaţiunea a avut loc la circa 40 de kilometri vest în largul micii insule Halki din Marea Egee, în apropiere de Turcia, potrivit agerpres.ro.

Citește și: SCENE INCREDIBILE în Germania: Un român rupt de beat, aproape dezbrăcat, a circulat pe suportul de biciclete al unui autocar

Zece bărci, două elicoptere şi o fregată au ajutat la intervenţia gărzii de coastă. Majoritatea migranţilor salvaţi au fost duşi în insula Rodos.

Un oficial al gărzii de coastă elene a spus că garda de coastă turcă a încercat marţi să intervină în operaţiune, în timp ce un oficial al marinei, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, a declarat că unii dintre migranţi au fost recuperaţi de o ambarcaţiune turcă.

"Vom continua căutările până când va fi epuizată orice posibilitate de a salva pe cineva", a afirmat pentru Reuters unul dintre oficialii gărzii de coastă.

Grecia a fost principala poartă de intrare în Europa pentru sute de mii de solicitanţi de azil, mulţi dintre ei fugiţi de războiul din Siria, care au venit dinspre Turcia vecină în 2015 şi 2016 până când Uniunea Europeană a ajuns la un acord cu Ankara pentru oprirea acestui flux.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.