Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de mii de oameni au participat la show-ul aviatic BIAS 2018. MIG-urile armatei, tinute la sol dupa ultima tragedie

BIAS
BIAS Turkish Stars

Zeci de mii de oameni au participat sambata la Bucharest International Air Show (BIAS), aflat la cea de-a zecea editie.

Pe langa show-ul aviatic, organizatorii BIAS au pus la dispozitia publicului o expozitie de aparate de zbor, iar atractia evenimentului a fost un elicopter care poate fi folosit si la transportul VIP. In total, circa 100 de aparate de zbor au participat sambata la show-ul aerian din Bucuresti, printre aceastea facand deja spectacol si "supersonicii" Turkish Stars (Turcia).

Fortele Aeriene Romane nu au zburat la BIAS cu aparate MIG 21 LANCER, chiar daca saptamana trecuta a fost ridicata interdictia de zbor, dupa accidentul de acum 3 saptamani, de la Borcea, unde un pilot si-a pierdut viata. Cu toate acestea, Fortele Aeriene Romane au expus un MIG 21 Lancer si au permis copiilor sa se urce la bordul aparatului de lupta. De asemenea, Fortele Aeriene Romane au expus si un F16, iar americanii si-au prezentat doua aparate de tip F15.

Intrarea libera la BIAS a facut ca platourile de pe Aeroportul Baneasa sa fie neincapatoare, circa 40.000 de oameni participand sambata la cel mai mare show aerian din Romania.

Fara indoiala, cei mai incantati de acest eveniment au fost copiii, care s-au putut bucura si de exponatele statice, precum avioane de acrobatie sau elicoptere. Incantarea a fost atat de mare in randul celor mici, incat au asteptat cuminti minute in sir pentru a prinde un loc bun de o fotografie cu aparatul de zbor.

De la eveniment nu au lipsit nici traditionalele gratare cu mici si nu putini au fost vizitatorii care s-au racorit cu bere, sub soarele arzatoar de la amiaza.

Temperaturile ridicate au facut si victime, 47 dintre vizitatori avand nevoie de ingrijiri medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.