Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de mii de oameni din California, fără energie electrică după ultima furtună

fr.de
taifun uragan furtuna

Zeci de mii de locuitori din California au rămas fără curent electric şi se află în situaţia de a fi evacuaţi, miercuri, după ce o furtună însoţită de vânt, ploaie şi zăpadă riscă să cauzeze mai multe inundaţii în acest stat, relatează Reuters.

Furtuna ar putea aduce averse pe parcursul zilei în anumite părţi ale regiunii deja saturate de ploi din sudul şi centrul Californiei, care a fost lovită puternic de o serie de furtuni care a început la sfârşitul lunii decembrie, informează Agerpres.

Avertismente de vânt puternic au fost în vigoare de la graniţa cu Mexicul şi Los Angeles şi până în San Francisco, zona Golfului, unde au fost prognozate rafale de până la 60 mile pe oră (97 km/h).

O mare parte din regiune, împreună cu zone din Arizona şi Nevada au fost miercuri sub avertizare de inundaţii cauzate de ploaia continuă şi topirea zăpezii, a indicat Serviciul Naţional de Meteorologie.

Peste 14.000 de oameni din California au primit ordin să se adăpostească pe un teren mai înalt din cauza inundaţiilor, cu avertismente de evacuare eliberate pentru alţi 47.000 de locuitori, a declarat Diana Crofts-Pelayo, purtător de cuvânt al Biroului pentru Servicii de Urgenţă din California.

Peste 100.000 de locuinţe şi birouri în centrul Californiei nu aveau curent electric miercuri dimineaţa, după ce vântul puternic adus de furtună a doborât linii electrice şi copaci, potrivit serviciului PowerOutage.us

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.