Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de pacienţi cu COVID-19 din Galați aşteaptă într-o zonă tampon a Spitalului Judeţean transferul la spitalele suport

Getty Images
doctor spital medic

Un număr de 32 pacienţi confirmaţi cu COVID-19 aflaţi într-o zonă tampon a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi, aşteaptă, unii dintre ei chiar de vineri, să fie transferaţi la spitalele suport COVID, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Ionuţ Băneşanu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, cei 32 de pacienţi, dintre care 12 sunt internaţi în secţia tampon din spital, iar 20 sunt cantonaţi în containerele special amenajate din cadrul secţiei UPU SMURD Galaţi, nu pot primi tratamentul antiviral specific pentru că Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi nu este spital COVID şi de aceea trebuie transferaţi la spitalele suport COVID.

Citește și: Blocaj în Guvern! Violeta Alexandru s-ar fi izolat cu tot cu ștampila de la minister! Adrese oficiale zac pe birouri

"La Spitalul Clinic de Urgenţă sunt 32 pacienţi confirmaţi cu COVID-19 care aşteaptă să fie transferaţi către spitale suport COVID. Dintre aceştia, 12 sunt internaţi în secţia tampon, iar 20 sunt cantonaţi în containerele special amenajate din cadrul secţiei UPU SMURD. O parte din pacienţi aşteaptă confirmarea de vineri pentru a fi transferaţi. În acest sens, pentru fiecare pacient s-a luat legătura cu CCNI şi aşteptăm deciziile de transfer. În ultimele trei zile, 113 pacienţi au fost confirmaţi cu COVID în UPU, iar ambulanţele sosesc în continuu. În secţia ATI COVID sunt internaţi un număr de 16 pacienţi. Facem menţiunea că în cadrul unităţii noastre nu se poate acorda tratament antiviral specific acestor pacienţi, nefiind spital COVID. Tocmai de aceea sunt aşteptate aprobările de transfer către spitalele suport", a precizat Ionuţ Băneşanu.

În judeţul Galaţi au fost diagnosticate cu COVID-19 un număr de 9.113 persoane de la începutul pandemiei. În judeţ au fost înregistrate luni, conform raportării GCS, un număr de 83 de noi cazuri, rata de incidenţă aferentă ultimelor 14 zile fiind de 2,74 la mia de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.