Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de persoane au fost ucise în nordul Nigeriei într-un atac atribuit militanților Boko Haram

nigeria boko haram

Cel puțin 65 de oameni au decedat după ce presupuși membri ai organizației teroriste Boko Haram au deschis focul la o înmormântare în statul Borno din nord-estul Nigeriei, informează site-ul postului BBC News preluat de mediafax.

O parte din victime au fost ucise după ce militanții au deschis focul, iar altele au murit încercând să respingă atacul, ce s-a produs sâmbătă și care a vizat un sat aflat în apropiere de orașul Maiduguri.

Muhammed Bulama, un oficial guvernamental local, a afirmat că este de părere că atacul a fost un act de răzbunare pentru faptul că 11 militanți Boko Haram au fost uciși de săteni în urmă cu două săptămâni.

Președintele nigerian Muhammadu Buhari a condamnat atacul și a ordonat forțelor aeriene și armatei să-i vâneze pe cei responsabili, potrivit agenției de știri Reuters.

Gruparea teroristă Boko Haram, al cărei nume înseamnă "Educaţia occidentală este interzisă", a fost înfiinţată în 2002 şi iniţial s-a concentrat pe combaterea educaţiei în stil occidental. Peste 20.000 de persoane au fost ucise în ultimii opt ani în atacuri comise de gruparea teroristă în Nigeria şi în ţările vecine (Ciad, Niger, Camerun). Începând din anul 2015, Boko Haram s-a afiliat reţelei teroriste Stat Islamic.

Suprafața teritoriului controlat de această organizație teroristă s-a redus semnificativ în ultimii ani, iar gruparea s-a scindat în mai multe facțiuni rivale.

Totuși, în pofida eforturilor armatei nigeriene de a înăbuși insurgența, militanții islamiști continuă să fie activi în regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.