Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zeci de salariaţi CFR au protestat în centrul Craiovei faţă de amânarea investiţiilor în calea ferată

Inquam Photos / Justinel Stavaru
accident feroviar

Câteva zeci de salariaţi CFR au protestat, miercuri, în Piaţa Prefecturii din Craiova în semn de nemulţumire faţă de amânarea investiţiilor în calea ferată, care tergiversează de zeci de ani.

Angajaţii nemulţumiţi au reafirmat că astăzi s-a ajuns ca trenuri vechi de peste 40-50 de ani să circule cu viteze de 43 de km pe ora în traficul de pasageri şi 17 km pe ora în traficul de marfuri, iar calea ferată din România nu poate fi racordată la ecosistemul feroviar european, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lucian Bode o dă pe față! Și-a adus colegul de liceu la butoanele Ministerului de Interne

"An de an, ceferiştilor li s-a promis că se va investi la calea ferată, că se vor asuma politici de restructurare modernă a activităţii şi că totul va reintra în normal datorită reformelor care se vor face în urma unei analize strategice care să racordeze calea ferată din România la ecosistemul feroviar european. Din păcate, nu s-a întâmplat nimic concret. Aşa se face că astăzi trenuri vechi de peste 40-50 de ani circulă cu viteze de 43 de km pe oră în traficul de pasageri şi 17 km pe oră în traficul de mărfuri, pe infrastructura feroviară înregistrându-se nu mai puţin de 500 de restricţii de viteză", au spus sindicaliştii din industria feroviara.

Aceştia sunt nemulţumiţi şi de nivelul salariilor, despre care spun că "nu reflectă nici pe de parte responsabilităţile uriaşe care le revin în actul de transport şi condiţiile mizerabile de lucru". "Ceferiştii au avut mereu răbdarea şi înţelepciunea de a nu contribui, prin acţiuni sindicale de proporţii, la creşterea gradului de instabilitate economica, iar acest lucru s-a văzut. Trenurile nu s-au oprit niciodată în ultimii ani, deşi, din cauza stării jalnice în care se află infrastructura feroviara ele circula la viteze minimale şi în condiţii discutabile în ceea ce priveşte siguranţa traficului feroviar", au arătat reprezentanţii angajaţilor CFR.

Reprezentanţii Uniunii Teritoriale Mişcare Comercial Craiova au venit cu un banner pe care scria în timp ce pentru România recomandările UE vizează dezvoltarea transportului rutier, pentru celelalte state prioritară este dezvoltarea transportului feroviar.

Liderii sindicali au avut o întrevedere cu prefectul de Dolj, Nicuşor Roşca.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.