Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski, criticat de Teheran după ce a cerut oprirea furnizării de drone către Rusia

wall-street.ro
zelenski

Teheranul l-a acuzat sâmbătă pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski de propagandă anti-iraniană în apelul său pentru ca Iranul să oprească furnizarea de drone către Rusia, spunând că comentariile sale au fost concepute pentru a atrage mai multe arme și ajutor financiar din partea Occidentului.

Zelenski, într-un discurs video de miercuri, a cerut iranienilor să oprească „alunecarea” lor în „partea întunecată a istoriei” prin furnizarea de drone Moscovei, scrie Mediafax.

Inițial, Iranul a negat furnizarea de drone Shahed către Rusia, dar ulterior a declarat că a furnizat un număr mic de drone înainte de începerea conflictului. Ucraina spune că dronele au jucat un rol major în atacurile Rusiei asupra orașelor și infrastructurii.

„Repetarea de către președintele ucrainean a afirmațiilor iluzorii împotriva Republicii Islamice Iran este în conformitate cu propaganda și războiul mediatic anti-iranian care vizează atragerea a cât mai multe arme și ajutoare financiare din partea țărilor occidentale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului iranian de Externe, Nasser Kanaani, într-o declarație preluată de mass-media iraniană, citată de Reuters.

Ucraina, a spus Kanaani, a refuzat să permită o anchetă independentă cu privire la aceste afirmații.

Rusia și-a intensificat cooperarea militară cu Iranul de la lansarea invaziei sale la scară largă în Ucraina în februarie 2022. Aceasta a recunoscut că a folosit drone de fabricație iraniană, dar acum caută să își sporească propria producție.

În discursul său de miercuri, Zelenski a declarat: „Întrebarea simplă este următoarea: care este interesul dumneavoastră de a fi complicele terorii rusești?”.

„Shahedurile voastre, care terorizează Ucraina în fiecare noapte, înseamnă doar că poporul iranian este împins tot mai adânc în partea întunecată a istoriei”, a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.