Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski este confuz în legătură cu cucerirea Bahmutului: Astăzi, ei sunt în Bahmut. Bahmutul nu este ocupat de ruşi astăzi

president.gov.ua
Volodimir Zelenski

Zelenski este confuz în legătură cu cucerirea Bahmutului: Astăzi, ei sunt în Bahmut. Bahmutul nu este ocupat de ruşi astăzi

Preşedintele ucrainean reface bilanţul într-o situaţie confuză

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a afirmat duminică faptul că trupele ruse se află la Bahmut, dar că oraşul "nu este ocupat", a doua zi după ce Moscova a revendicat cucerirea totală a acestui oraş. Puţin mai devreme duminică, el produsese confuzie în legătură cu cucerirea  oraşului, într-o conferinţă de presă în marja summitului G7.

"Astăzi, ei sunt în Bahmut. Bahmutul nu este ocupat de ruşi astăzi", a declarat Zelenski, fără a-şi detalia afirmaţiile, relatează La Libre Belgique xitat de Rador.

Zelenski compară distrugerile din Bahmut cu cele de la Hiroshima din 1945

Preşedintele ucrainean a comparat distrugerile produse de lupte la Bahmut cu cele produse de bombardamentul atomic de la Hiroshima făcut de Statele Unite în 1945.

"Pot spune sincer că fotografiile de la Hiroshima distrusă îmi amintesc de Bahmut. Nu mai este absolut nimic viu, toate clădirile sunt distruse (...) o distrugere absolută şi totală", a declarat el.

"Astăzi, Hiroshima este un oraş reconstruit şi noi visăm să ne reconstruim oraşele care sunt actualmente în ruină", a mai afirmat preşedintele ucrainean.

Teatrul bătăliei celei mai lungi şi mai sângeroase din războiul început în februarie 2022, Bahmut, oraş de circa 70.000 de locuitori înaintea conflictului, a fost devastat de lupte.

Imaginile aeriene de la Bahmut arată clădiri calcinate şi în ruine şi străzi pline de dărâmături.

Bombardarea cu arma atomică a oraşelor japoneze Hiroshima şi Nagasaki de către Statele Unite a avut loc pe 6 şi 9 august 1945, în Al Doilea Război Mondial, determinând guvernul japonez să capituleze.

Zelenski s-a recules duminică în faţa cenotafului victimelor bombei atomice la Hiroshima, în marja summitului G7 organizat în oraşul japonez.

Bombardamentul de la Hiroshima din 1945 a facut circa 140.000 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.