Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski îl denunță pe Macron: Ne-a cerut să renunțăm la unele teritorii. Nu este corect!

ukrinform.com
macron zelenski

Președintele francez Emmanuel Macron a sugerat Ucrainei să renunțe la o parte din pământul său pentru a ajunge la un acord de pace cu Rusia, a spus președintele ucrainean Volodimir Zelenski într-un interviu acordat televiziunii italiene.

Vorbind la postul public RAI, Zelenski a răspuns la o întrebare despre ideea lui Macron că Rusia nu ar trebui „umilită” într-un acord de pace, ca nu cumva să alimenteze resentimentele care să conducă la un nou război relatează newsweek.

Comentariile lui Zelenski au fost difuzate în italiană prin intermediul unui interpret.

„Să ne propună să renunțăm la ceva în ceea ce privește suveranitatea noastră pentru a salva fața președintelui rus Putin nu pare un lucru corect din partea unor lideri”, a spus el.

„Nu suntem pregătiți să salvăm fața cuiva plătind cu teritoriile noastre, nu cred că este corect”, a insistat liderul ucrainean, numind propunerea ce-i fusese făcută  „timp pierdut”.

Zelenski a recunoscut că va fi dificil să dea afară Rusia din părțile Ucrainei pe care le controla înainte de război, cum ar fi Crimeea și alte teritorii estice.

Potrivit liderului ucrainean, condiția „minimă” pentru a participa la discuții de pace cu Putin ar fi retragerea forțelor ruse de pe terenurile luate în ultimele săptămâni. „Desigur, ei ar vrea să  rămână, din păcate, pe alte teritorii ocupat”, a adăugat el.

Atât înainte, cât și după izbucnirea războiului, Macron a încercat de mai multeori să medieze între Kiev și Moscova, acționând și în calitate de deținător al președinției rotative a Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.