Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zelenski știe ce vor să facă rușii la sfârșitul lunii mai, dar 'Kievul are un plan de luptă clar'

reuters
zelenski

Forțele ruse se pregătesc pentru o nouă ofensivă împotriva ucrainenilor la sfârșitul lunii mai sau vara aceasta, dar Kievul are un plan de luptă clar, a declarat duminică președintele Volodimir Zelenski, potrivit news.ro.

Liderul ucrainean a subliniat, în cadrul unei conferințe de presă de două ore, că este vital ca Ucraina și aliații săi occidentali să rămână uniți, prezicând două luni dificile, urmate de un nou atac rusesc. "Rusia va pregăti acțiuni contraofensive la începutul verii sau la sfârșitul lunii mai. Dacă va reuși. ​​Se vor pregăti", a declarat Zelenski reporterilor la Kiev.

Există un plan

În ceea ce priveşte intenţiile Ucrainei pe câmpul de luptă, Zelenski a declarat că Kievul are un plan clar de contracarare a forţelor ruseşti, dar că nu va dezvălui detalii care l-ar putea compromite, scrie news.ro.

"Există un plan, planul este clar, nu vă pot spune detaliile", a spus el.

Trupele Kievului au desfăşurat anul trecut o contraofensivă mult lăudată, dar nu au reuşit să străpungă liniile de apărare ale Rusiei.

Zelenski a declarat că înlocuirea popularului său şef al forţelor armate într-o remaniere militară dramatică în această lună face parte din strategia sa militară care va rămâne secretă.

Liderul ucrainean a declarat anterior că planurile Kievului pentru contraofensiva de anul trecut au ajuns "pe un birou de la Kremlin" înainte ca operaţiunea să fi început, dar nu a spus cum.

Kievul speră să organizeze un summit în Elveţia în această primăvară pentru a discuta viziunea sa de pace cu aliaţii săi, a spus el, adăugând că proiectul de pace va fi prezentat ulterior Rusiei.

"Sper că va avea loc în această primăvară. Nu trebuie să pierdem această iniţiativă diplomatică", a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.