Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zgonea: Chiuariu ar trebui să facă un pas în lateral din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice

zgonea

'Nu comentez deciziile justiţiei, într-un caz este o procedură în derulare şi nu am comentat, cum nu am comentat în ultimii 14 ani niciodată această chestiune. Referitor la cazul Tudor Chiuariu, care îmi este un foarte bun prieten, îl cunosc şi îl apreciez, a fost deputat, primul lucru pe care trebuie să îl facă, cred eu, este să facă un pas în lateral din funcţia de preşedinte al Comisiei juridice, pentru că preşedintele Comisiei juridice este cel mai important preşedinte de comisie, după cutumele dintr-un stat democratic', a spus Zgonea după ce a participat la o conferinţă pe tema transparenţei activităţii de lobby, întrebat ce ar trebui să facă parlamentarii Monica Iacob Ridzi şi Tudor Chiuariu.

El a adăugat că acesta este pasul cel mai important pe care trebuie să îl facă Chiuariu pentru a nu afecta credibilitatea funcţiei pe care o deţine.

'Ca preşedinte de comisie a fost un factor coagulant, au avut foarte multe dezbateri în acea zonă şi a promovat lucruri importante. Tudor Chiuariu a fost unul dintre colegii care m-au susţinut în promovarea unui consens politic pentru Codul de conduită, pentru Statutul deputatului şi senatorului, a fost parte a acestui proiect', a precizat Zgonea, potrivit Agerpres .

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat definitiv vineri pe fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu în dosarul Poşta Română la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Comunicaţiilor Zsolt Nagy a primit 4 ani cu suspendare.

În cazul lui Tudor Chiuariu instanţa a dispus un termen de 6 ani sub supraveghere, în timp ce Zsolt Nagy are un termen de 8 ani sub supraveghere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.