Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zgonea: Mi-aș dori un candidat femeie la Capitală din partea PSD

zgonea

Numarul doi din PSD, Valeriu Zgonea, a declarat, joi, că și-ar dori ca partidul să propună la alegerile din 2016 pentru primăria Capitalei un candidat femeie pentru că femeile aduc "liniște și echilibru".

"Eu mi-as dori sa avem o candidata pentru primaria Bucurestiului, ar fi un semnal si cred ca ar da un semnal pozitiv nu numai in Romania, ci si in Europa", a declarat Zgonea.

În sondajele PSD a fost testata vicepreședintele Ecaterina Andronescu, iar una dintre variante este o candidatura a vicepreședintelui Gabriela Firea.

"(Femeile in politica) sunt mai loiale si mai seriose, mult mai aplicate cand isi iau angajamente, se tin de cuvant si genereaza incredere. Acolo unde ai femei in echipele de conducere limbajul este mult mai adecvat, tonul celorlalti este mult mai retinut si discutiile sunt mult mai productive. O femeie aduce intotdeauna liniste si echilibru intr-o zona de decize, trebuie sa recunoastem acest lucru", a adăugat acesta.

Potrivit lui Zgonea, PSD pregătește un proiect de lege care să asigure egalitate de gen in administratia publica locala.

"Astazi am avut o discutie cu dna Gorghiu, zilele acestea, legata de acest concept, sa avem si noi modelul european, acum avem in jur de 3% femei implicate in functii de conducere in statul roman, e rusinos fata de media europeana care este de 20% si vrem sa dam un semnal pentru administratia locala si daca nu putem macar pentru parlamentare. Am vorbit in partid sa promovam un text in februarie", a precizat presedintele executiv al PSD.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.