Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi cu EMOȚII pentru Șerban Nicolae: Legea grațierii, dezbătută în Comitetul Executiv al PSD

www.radu-tudor.ro
Șerban Nicolae

Subiectul legat de proiectul legii graţierii, care în forma finală nu va cuprinde graţierea faptelor de corupţie, va fi tranşat în cadrul unui Comitet Executiv Naţional al PSD, care va avea loc miercuri, la Palatul Parlamentului.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat luni că pe ordinea de zi figurează situaţia privind legea graţierii şi a admis că vor exista şi sancţiuni, cel mai vizat fiind Şerban Nicolae, preşedinte al Comisiei juridice din Senat.

"Nu domnul Şerban Nicolae va hotărî cum rămâne cu acest subiect, eu cred că Comisia juridică de la Senat a încurcat destul de mult această lege, că cea mai bună variantă pentru moment este ca legea să plece din Senat aşa cum a venit de la Guvern, pentru că s-a schimbat de foarte multe ori acolo şi eu sunt foarte nemulţumit. Miercuri, la ora 10,30, vom avea un Comitet Executiv Naţional, unde vom discuta şi subiectul ăsta, dar şi alte subiecte", a precizat luni Liviu Dragnea, într-o declaraţie făcută la Parlament, conform Agerpres.

Citește și: Traian Băsescu a făcut SCANDAL la România TV: 'Petre Roman, stai în banca ta! E o laşitate să intri'

El a menţionat că raportul Comisiei juridice a Senatului referitor la legea graţierii se poate întoarce în acest for, adăugând că ar dori ca legea să nu vină de la Senat prin adoptare tacită.

Dragnea şi-a exprimat dezamăgirea prima oară, în mod public, pe acest subiect, pe 4 mai: "Sunt destul de dezamăgit de modul cum a funcţionat până acum Comisia juridică de la Senat în această privinţă. Legea graţierii nu va cuprinde graţierea faptelor de corupţie. (...) Pe mine mă interesează ca în legea care va fi votată să nu existe acele amendamente. Ce s-a întâmplat la comisie ieri, astăzi, ce se va putea întâmpla în continuare - va fi un subiect de discuţie în partid. Acele amendamente nu vor intra în raportul final al Comisiei juridice. Că senatorii PSD s-au abţinut sau au votat împotrivă pentru speţă contează mai puţin. Contează pentru partid, dar nu discut asta acum", a declarat Dragnea, tot la Palatul Parlamentului.

Întrebat dacă Şerban Nicolae ar trebui să-şi dea demisia sau să facă un pas înapoi, Dragnea a arătat că-şi va rezerva acest drept de decizie în partid.

"O să-mi rezerv dreptul să spun asta în partid, nu dumneavoastră. Categoric, o să discutăm despre subiect, despre modul în care unii colegi de-ai noştri înţeleg să se respecte ceea ce se decide în partid. Partidul nu trebuie respectat doar înainte de a primi confirmarea că eşti pe o listă şi ajungi în Parlament, partidul trebuie respectat şi ulterior. Păreri personale putem avea fiecare dintre noi în baie sau în alte locuri. Eu când vorbesc ca preşedinte al PSD vorbesc statutar, în numele partidului, şi noi luăm decizii care s-au adoptat şi care sunt valabile în continuare", a arătat atunci preşedintele PSD.

El s-a declarat dezamăgit de modul în care a funcţionat Comisia juridică de la Senat condusă de social-democratul Şerban Nicolae.

"Sunt dezamăgit de faptul că s-a luat o decizie sau au fost poziţii publice, nu numai din partea mea care am spus că PSD-ul nu susţine graţierea faptelor de corupţie. Cu toate astea, sunt nişte colegi care consideră că sunt nişte păreri personale. Dacă ar fi independenţi în Parlament pot să aibă această poziţie, acum nu. Ceea ce vom face în partid se va discuta într-o întâlnire în partid. (...) Cu proteste sau fără proteste, este o decizie care se va respecta - aceste fapte nu vor fi graţiate. Vom discuta în partid, pentru că este un subiect extrem de serios. Sunt unii colegi care, prin acţiunile lor mânate de nu ştiu ce resorturi, pot afecta imaginea acestui partid. Or, acest partid a primit un vot masiv de încredere din partea populaţiei şi trebuie să pună în aplicare un program de guvernare. Or dacă noi, de câte ori vrem să aplicăm o măsură, nu putem să o comunicăm pentru că izvorăşte un baraj de comunicare, firesc, generat de nişte reacţii care sunt împotriva unor atitudini ale partidului, sigur că va trebui să luăm măsuri", a explicat preşedintele Camerei Deputaţilor.

Într-o intervenţia la Antena 3, senatorul PSD Şerban Nicolae a afirmat săptămâna trecută că nu a încălcat vreo decizie de partid sau a coaliţiei de guvernare prin faptul că a susţinut amendamentul cu privire la graţierea faptelor de corupţie, în condiţiile în care nu s-a luat nicio decizie în PSD în acest sens.

"Un lucru important de spus de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost acela că nu s-a discutat în partid şi nu s-a luat o decizie privind aceste chestiuni cu graţierea sau cu corupţii sau cu necorupţii. Nu am încălcat vreo decizie de partid sau a coaliţiei sau a Guvernului sau a programului de guvernare. Ce anume are să îmi reproşeze, nu cred că se va feri să îmi spună direct, de faţă cu ceilalţi colegi sau între patru ochi', a afirmat Nicolae.

El susţine că există o stare de tensiune, iar ceea ce se întâmplă în aceste zile nu afectează în vreun fel formaţiunea social-democrată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.