Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi decisivă pentru liberali: PNL îşi alege şefii

pnl.ro
pnl sigla

Liberalii se reunesc în Congres, sâmbătă, la Romexpo, pentru alegerea unui nou preşedinte al PNL, funcţie pentru care candidează Cristian Buşoi şi Ludovic Orban. În cadrul Congresului PNL, la care vor participa aproximativ 5.000 de delegaţi, vor fi organizate alegeri pentru preşedinţia partidului, prin vot asupra moţiunilor prezentate de candidaţi, precum şi pentru preşedinţii Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori (CNRC) şi Comisiei de Arbitraj (CA).

Citește și: Grindeanu a DEMISIONAT

La eveniment sunt invitaţi să susţină discursuri secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White, consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan şi liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Attila Korodi. De asemenea, vor susţine discursuri preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, şi preşedintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan.

Ludovic Orban a fost primul care şi-a depus candidatura la funcţia de preşedinte al PNL, însă, potrivit tragerii la sorţi, el îşi va susţine moţiunea "PNL - Forţa Dreptei" - după Cristian Buşoi, care candidează cu moţiunea "PNL - partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată şi puternică".

Într-un interviu acordat Agerpres, Ludovic Orban spunea că este sprijinit de 40 de filiale liberale pentru şefia PNL şi că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis cu privire la candidatura sa. Liberalul mai spunea că îi susţine pentru echipa sa de prim-vicepreşedinţi pe Ilie Bolojan, Mircea Hava, Raluca Turcan şi Iulian Dumitrescu. Orban susţinea că "aroganţa, tupeul, nesinceritatea şi lipsa de onestitate trebuie să dispară din comportamentul liberalilor", subliniind că obiectivul său este ca PNL să devină principala forţă politică din România.

Citește și: Grindeanu sugerează că dinamitarea Guvernului s-a făcut și prin intermediul lui Shhaideh

De asemenea, arăta el, PNL trebuie să aibă un Guvern alternativă şi pleda pentru o altă majoritate parlamentară. Totodată, Ludovic Orban a sublinia că PNL trebuie să facă opoziţie PSD. La rândul său, Cristian Buşoi susţinea într-un interviu acordat AGERPRES că are şanse foarte bune să câştige şefia partidului, deoarece are o viziune şi o echipă mai bune ca Ludovic Orban, despre care a afirmat că, în acest moment, nu este un bun lider pentru partid.

El a arătat că îi susţine în echipa sa pentru funcţiile de prim-vicepreşedinţi pe Nicolae Robu, Alin Tişe, Mugur Cozmanciuc, dar şi pe Viorel Cataramă, iar pentru cea de secretar general al PNL pe Dan Motreanu. Ca şi contracandidatul său, Buşoi susţinea necesitatea unei opoziţii ferme şi un guvern alternativă.

Citeşte şi: BOMBĂ Pe cine a propus Sorin Grindeanu VICEPREMIER: Cererea a ajuns la Klaus Iohannis

Pentru funcţia de preşedinte al CA candidează Ioan Cupşa, Paul Cotta, Daniel Buda şi Andreea Rabotka, iar pentru cea de preşedinte al CNRC - Mihai Barbu şi Gabriela Horga. Duminică, liberalii se reunesc în Consiliul Naţional de Coordonare unde vor fi aleşi patru prim-vicepreşedinţi, secretarul general, 16 vicepreşedinţi: 8 vicepreşedinţi pe domenii, coordonatori ai comisiilor de specialitate şi 8 vicepreşedinţi pe regiunile de dezvoltare şi 16 membri pentru Biroul Executiv, trezorierul şi membrii comisiilor CA şi CNRC. Secretarul general al liberalilor este propus de preşedintele PNL.

Majoritatea organizaţiilor judeţene ale PNL şi-au declarat susţinerea pentru Ludovic Orban la şefia partidului. Preşedinţia PNL este disputată de Ludovic Orban, cu moţiunea "Partidul Naţional Liberal - Forţa Dreptei" şi Cristian Buşoi, cu moţiunea "PNL - partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată şi puternică!". Pentru funcţia de preşedinte al PNL şi-a depus candidatura şi Viorel Cataramă, dar moţiunea sa, intitulată "Politica naţională - Calea liberală", nu a întrunit condiţiile statutare pentru a fi spusă dezbaterii şi votului în cadrul Congresului PNL, întrucât nu a fost validată de Comitetele Directoare Judeţene din cel puţin 10 filiale ale partidului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.