Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zi decisivă pentru Oprișan. Azi se dă verdictul în dosarul Căprioara

oprisan2

Curtea de Apel Cluj urmează să se pronunțe, astăzi, în procesul în care președintele Consiliului Județean (CJ) Vrancea, Marian Oprișan, este acuzat de fapte de corupție, după ce DNA a formulat apel împotriva unei sentințe prin care acesta fusese achitat.

Pe 6 februarie 2015, Marian Oprișan a fost achitat de o instanță a Judecătoriei Cluj-Napoca în dosarul 'Căprioara', în care a fost acuzat de Direcția Națională Anticorupție (DNA) de abuz în serviciu si de fals si uz de fals, dar DNA a formulat apel.

În iunie 2006, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecata a lui Oprișan pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals si uz de fals. Procurorii DNA l-au învinuit pe președintele CJ Vrancea pentru cheltuirea în mod nelegal a 1,9 milioane de dolari pentru balastarea a 41 de drumuri comunale, dar si pentru modul cum s-a achiziționat Complexul Turistic 'Căprioara'.

În rechizitoriu se arata, potrivit Agerpres, ca mai multe drumuri comunale au fost pietruite fara ca acest lucru sa fie necesar, unele dintre lucrari au fost executate în mod fictiv sau incomplet, desi banii au fost platiti de către CJ Vrancea în avans. Potrivit procurorilor DNA, Marian Oprisan a negociat si achizitionat, fara hotarârea necesară a CJ si fără avizele de specialitate ale comisiilor din Consiliu, Complexul Turistic 'Caprioara', în jurul caruia detinea, împreuna cu membrii familiei, opt hectare de teren. Pentru aceasta achizitie, Marian Oprisan ar fi alocat ilegal 17 miliarde lei vechi din fondurile publice ale CJ Vrancea. În plus, acesta ar fi întocmit si înaintat Guvernului o adresa falsa prin care a solicitat si obtinut trei miliarde lei vechi din fondul de rezerva al Executivului, dar pretextele invocate în adresa erau false, iar banii ar fi fost utilizati tot pentru achizitia complexului.

DNA a retinut, la momentul trimiterii în judecata, un prejudiciu de 1,5 milioane euro în dauna Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), alti circa 600.000 euro în dauna Consiliului Judetean Vrancea si aproape 75.000 euro paguba la bugetul Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.