Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zilele Dobrogene de Film: Proiecţii gratuite şi actori care vor sta de vorbă cu publicul

filme, cinema, cinematograf

Zilele Dobrogene de Film, un eveniment care propune publicului o serie de proiecţii de filme româneşti şi străine co-produse de cineaşti din ţări aflate în regiunea Mării Negre sau filmate în zona Dobrogei, se desfăşoară la Constanţa în perioada 12 - 14 noiembrie, au anunţat, marţi, organizatorii.

La manifestare, actori precum Olimpia Melinte, Bogdan Farcaş sau Adrian Titieni vor sta de vorbă cu publicul la finalul proiecţiilor, potrivit Agerpres.

Intrarea la proiecţii este gratuită, iar acestea vor avea loc la Centrul Multifuncţional Educaţional Pentru Tineret "Jean Constantin" şi la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanţa.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Libra Films, programul Zilelor Dobrogene de Film se deschide sâmbătă, la ora 15,30, la CMEPT "Jean Constantin" cu Between Two Dawns / Din zori până în zori (2021, r. Selman Nacar), o co-producţie Turcia - România multi-premiată la festivalurile de profil. Filmul este un portret tulburător al Turciei contemporane, în care onoarea familiei este, în continuare, mai presus de orice.

Tot sâmbătă, la acelaşi centru, de la ora 17,30 va avea loc proiecţia filmului Căutătorul de Vânt (2022, r. Mihai Sofronea, co-producţie România - Bulgaria). Filmat în Dobrogea, filmul spune povestea unui bărbat (interpretat extraordinar de actorul Dan Bordeianu) care află că mai are puţin timp de trăit, dar regăseşte frumuseţea vieţii. La proiecţie vor fi prezenţi regizorul Mihai Sofronea, dar şi actorii Olimpia Melinte, Adrian Titieni, Elias Ferkin, Adrian Păduraru, Sebastian Pintilie şi Mihai Gălăţan.

Duminică, de la ora 17,30, la CMEPT "Jean Constantin" publicul este aşteptat la proiecţia Poate mai trăiesc şi azi (2020, r. Tudor Cristian Jurgiu, co-producţie România-Grecia), o poveste de dragoste neobişnuită, filmată la mare şi inspirată din filme, cărţi şi folclor.

În ultima zi a evenimentului, spectatorii sunt aşteptaţi la Sala Studio a Teatrului de Stat Constanţa, de la ora 18,00, pentru filmul Breaking News (2017, r. Iulia Rugină) filmat în Dobrogea, cu Andi Vasluianu şi Voica Oltean în rolurile principale. Filmul spune povestea unui cunoscut reporter TV care trebuie să realizeze unul dintre cele mai grele reportaje din viaţa lui. Iar ultima proiecţie din program este Neidentificat (r. Bogdan Georgi Apetri, 2020), un film poliţist premiat la Festivalul Internaţional de Film Transilvania sau la Festivalul de Film de la Varşovia. Actorul din rolul principal, Bogdan Farcaş, va fi prezent la Constanţa pentru o discuţie cu publicul.

Zilele Dobrogene de Film este un proiect organizat de Libra Films, printr-o finanţare a Primăriei Constanţa, cu sprijinul Consiliului Judeţean, Centrului Cultural Judeţean Constanţa "Teodor T. Burada", Teatrului de Stat Constanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.