Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zilele Jazzului Maghiar la Bucureşti, în perioada 28-30 septembrie

wondatunes.com
jazz

Unii dintre cei mai faimoşi jazzişti contemporani din Ungaria şi invitaţi din România vor urca pe scenă la Zilele Jazzului Maghiar la Bucureşti, de miercuri până sâmbătă, informează un comunicat al Institutului Liszt - Centrul Cultural Maghiar Bucureşti transmis AGERPRES.

În prima zi a evenimentului, de la ora 16,00, chitaristul Gyarfas Istvan alături de fiul său Gyarfas Attila, profesor de percuţie la catedra de jazz a Universităţii de Muzică Liszt Ferenc din Budapesta, va susţine un workshop la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, sala Auditorium. Participanţii sunt aşteptaţi cu instrumentele lor muzicale, pentru ca la sfârşitul workshopului să-şi poată prezenta roadele muncii lor, informează Agerpres.

În aceeaşi seară, începând cu ora 19,00, Gyarfas Istvan şi Gyarfas Attila vor evolua în cadrul unui cvartet inedit, în care li se alătură basistul Johnny Bota, membru al formaţiei Bega Blues Band, organizator al mai multor festivaluri de jazz şi blues din România, şi fiul său, violonistul şi violistul Sascha Bota, un tânăr muzician care trăieşte la Londra.

Joi, de la ora 19,00, Green Hours Jazz Cafe găzduieşte concertul "Perspectives Project", adus în faţa publicului de un trio condus de chitaristul Bende Zsolt, născut în Târgu Mureş. Muzicianul îi are ca parteneri pe Arnie Somogyi, unul dintre cei mai de succes contrabasişti din Marea Britanie, respectiv la tobe pe muzicianul Talas Aron.

Ediţia din acest an a Zilelor Jazzului Maghiar la Bucureşti se încheie vineri, la Institutul Liszt - Centrul Cultural Maghiar Bucureşti, cu un concert, de la ora 19,00, de klezmer-jazz al trupei Nigun - Parniczky Andras la chitară, Bede Peter la saxofon, taragot, Ajtai Peter la contrabas, Balo Istvan la percuţie -, singura formaţie de jazz din Europa a cărui muzică îşi are originile în muzica evreiască din Europa Centrală şi de Est.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Fondului Bethlen Gabor şi al Fondului Naţional Cultural din Ungaria, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, Green Hours Jazz Cafe şi Diákközéletért Alapítvány.

Intrarea este liberă, cu excepţia concertului de la Green Hours Jazz Cafe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.