Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zilele regimului de la Phenian sunt numărate, susţine un fost diplomat de rang înalt

Regimul de la Phenian este pe cale să se prăbuşească în condiţiile în care tot mai mulţi nord-coreeni îi întorc spatele, a declarat un fost diplomat nord-coreean care a fugit anul trecut în Coreea de Sud, relatează joi AFP, potrivit agerpres.

Thae Yong Ho, fost nr. doi în ambasada nord-coreeană la Londra şi care a fugit în august în Coreea de Sud, a început din decembrie 2016 să facă declaraţii în presă, inclusiv într-o serie de show-uri televizate, cu privire la fuga sa la Seul şi viaţa ca diplomat nord-coreean.

Citeşte şi: SUA emit un avertisment de călătorie în Turcia. Risc MAJOR de atentate împotriva americanilor

"Sunt convins că zilele lui Kim Jong-Un (liderul nord-coreean) sunt numărate", a declarat Thae Yong Ho miercuri, în cadrul primei sale conferinţe de presă pentru mass-media străine.

El s-a declarat de asemenea sigur că mulţi dintre conaţionalii săi îi vor urma exemplul deoarece regimul nord-coreean se află "pe o pantă descendentă".

Din ce în ce mai mulţi membri ai elitei nord-coreene "îi întorc spatele" lui Kim Jong-Un: "Structurile tradiţionale ale sistemului nord-coreean se prăbuşesc", a mai spus fostul diplomat.

Coreea de Nord este condusă de la crearea sa în 1948 de dinastia Kim. Ea face obiectul a numeroase sancţiuni adoptate de Consiliul de Securitate al ONU care au drept scop să constrângă Phenianul să renunţe la programele sale nucleare şi balistice interzise.

Elita nord-coreeană prinde curaj şi critică făţiş regimul lui Kim Jong Un

Thae Yong Ho, unul dintre cei mai importanţi diplomaţi nord-coreeni care a fugit în Coreea de Sud, a explicat că accesul la informaţiile externe, ca parte a atribuţiilor sale de serviciu, au contribuit la slăbirea încrederii sale în regimul de la Phenian.

Îndoielile sale au devenit convingeri atunci când Kim Jong-Un, care a preluat conducerea ţării după moartea tatălui său în urmă cu cinci ani, a început să elimine importanţi membri ai regimului.

Citeşte şi: Rusia califică drept SPECTACOL escortarea portavionului său prin apele britanice

Diplomaţii nord-coreeni sunt în general constrânşi atunci când sunt numiţi în funcţii în afara ţării să-şi lase unul dintre copii în ţară, ca "garanţie" a loialităţii lor faţă de regim. Însă Thae a avut şansa de a putea merge în Marea Britanie împreună cu cei doi fii ai săi, în prezent în vârstă de 19 şi 26 de ani.

"Regimul lui Kim Jong-Un răpeşte dragostea dintre părinţi şi copii pentru a-i controla pe diplomaţi nord-coreeni", a mai spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.