Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Zimbabwe are oficial președinte - Emmerson Mnangagwa a depus jurământul, după mai multe săptămâni de controverse aprinse

NewsDay Zimbabwe
Mnangagwa

Preşedintele Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa, a depus oficial jurământul duminică, după mai multe săptămâni de controverse aprinse asupra condiţiilor în care el a fost ales în cadrul scrutinului din 30 iulie, considerat fraudulos de opoziţie, informează AFP, conform agerpres.ro

"Voi fi fidel Zimbabwe şi voi apăra Constituţia ţării, voi apăra şi promova drepturile cetăţenilor Zimbabwe, cu voia lui Dumnezeu", a declarat Mnangagwa în timpul festivităţii de învestire, în faţa a mii de susţinători şi numeroşi şefi de stat africani reuniţi pe un stadion din Harare. Depunerea jurământului a fost aclamată de un torent de aplauze.

Fostul ofițer SRI, Daniel Dragomir, aruncă 'bomba': 'Da. Am hotărât azi să intru în politică'


Curtea Constituţională din Zimbabwe a validat vineri alegerea preşedintelui în funcţie, Emmerson Mnangagwa, considerând că acuzaţiile de fraudă şi manipulare la scrutinul din 30 iulie, formulate de opoziţie, nu au fost dovedite. 

Comisia electorală anunţase la începutul lunii victoria lui Mnangagwa, provenit din partidul ZANU-PF, creditându-l cu 50,8% din voturi, faţă de 44,3% ale contracandidatului Nelson Chamisa, din Mişcarea pentru o schimbare democratică (MDC). Acuzând numeroase nereguli, MDC a contestat rezultatele la Curtea Constituţională. 

Emmerson Mnangagwa, care va împlini în curând 76 de ani, a preluat preşedinţia Zimbabwe în noiembrie trecut, după demisia lui Robert Mugabe, constrâns de armată şi de propriul partid ZANU-PF să plece din fruntea statului pe care l-a condus autoritar timp de 37 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.