Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua decisivă pentru fumatul în spaţiile publice închise

fumat

Miercuri, 27 ianuarie, este ziua decisivă pentru legea care interzice fumatul în spaţiile publice închise. Curtea Constituțională a României va lua în discuție sesizearea formulată de senatori din mai multe grupuri parlamentare.

Doi dintre cei nouă judecători constituţionali sunt fumători: Mona Pivniceru şi Augustin Zegrean (preşedintele CCR).

Vezi şi: Legea antifumat a fost atacată la Curtea Constitutionala

În opinia parlamentarilor care au depus contestația, legea în forma în care a fost adoptată separă fumătorii în două categorii: cei care pot fuma în aeroporturi sau cei care sunt în închisori de maximă siguranță și ceilalți fumători care nu au voie. Senatorii afirmă că demersul la CCR nu este împotriva unei legi antifumat, dar trebuie ca un astfel de act normativ să respecte prevederile constituționale.

"Este corect să avem o lege antifumat care să respecte normativele, directivele europene, este corect să protejăm nefumătorii, să nu se fumeze în preajma copiilor. Sunt de acord cu toate aceste lucruri, dar nu sunt de acord să trecem de dragul de a trece o lege nefiind constituțională", a susținut senatorul.

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului a fost adoptat pe 15 decembrie de plenul Camerei Deputaților, Cameră decizională în acest caz. Dacă CCR respinge sesizarea, legea merge la promulgare, la Cotroceni. Dacă se admite sesizarea, legea se întoarce în Parlament, pentru reformulare în acord cu Constituţia.

Vezi şi: Reacţie de la Cotroceni la legea antifumat: 'Poate cu ocazia asta mă las şi eu de fumat' - VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.