Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua Dobrogei, marcată prin evenimente culturale, concursuri şi un spectacol folcloric

Românial liberă
cetatea enisala

Ziua Dobrogei va fi marcată duminică, la Tulcea, la ora 12,00 la Monumentul Independenţei, printr-un ceremonial militar al Forţelor Navale Române, evenimentele organizate de autorităţi cu acest prilej începând încă de vineri.

Potrivit unui comunicat de presă al Statului Major al Forţelor Navale (SMFN), militarii vor depune coroane de flori, duminică, la Monumentul Independenţei în cinstea eroilor martiri care s-au jertfit pentru întregirea ţării.

Evenimentele organizate la Tulcea de Ziua Dobrogei au început vineri, atunci când Consiliul Judeţean a premiat câştigătorii concursului "Dobrogea, pământ românesc", ansamblul Baladele Deltei a anunţat câştigătorii concursului de urări dedicat Dobrogei, iar la Muzeul de artă a avut loc finisajul expoziţiei concurs Bienala de pictură Alexandru Ciucurencu.

De asemenea, Muzeul de Istorie şi Arheologie găzduieşte începând de duminică expoziţia foto-documentară "Ştefan Borş, o personalitate în slujba dobrogenilor şi a Dobrogei".

"În mai multe rânduri, Ştefan Borş a fost primar al municipiului Tulcea, a fost preşedinte al Consiliului Judeţean, a fost membru şi preşedinte al Camerei de Comerţ, membru în Comitetul Băncii Naţionale a României şi demnităţile ar putea continua. În calitate de antreprenor, de numele lui se leagă mai multe edificii publice, una dintre cele mai cunoscute clădiri fiind Administraţia pescăriilor statului", a declarat pentru AGERPRES muzeografa Institutului de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion" (ICEM), Mădălina Ciocoiu.

Expoziţia organizată de ICEM va fi deschisă până în luna mai a anului viitor.

Totodată, Primăria municipiului Tulcea şi Ansamblul Baladele Deltei organizează duminică, începând cu ora 16,00, la Teatrul Jean Bart, "Ziua Dobrogei", spectacol în timpul căruia vor susţine recitaluri Laura Mocăniţă, Georgeta Nichifor, Costel Atanasof, Laura Ileana Feraru şi Constantin Enceanu. Accesul se va face pe baza invitaţiei care se va acorda persoanelor cu certificat de vaccinare sau care deţin dovada trecerii prin boală în ultimele 180 de zile, conform legislaţiei de prevenire şi combatere a COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.