Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua marilor decizii în PNL: Consiliul Naţional al partidului votează astăzi susţinerea preşedintelui Iohannis pentru un nou mandat şi pe Orban premier

pnl.ro
pnl sigla

Consiliul Naţional al PNL a decis să voteze astăzi susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis de către PNL pentru un nou mandat la viitoarele alegeri prezidenţiale, precum şi desemnarea lui Ludovic Orban pentru postul de premier dacă liberalii vor câştiga alegerile parlamentare.

Iulian Dumitrescu a propus validarea în mod statutar prin votul Consiliului Naţional a lui Ludovic Orban, preşedintele PNL, drept propunerea partidului pentru funcţia de prim-ministru.

La rândul său, Ludovic Orban a propus introducerea unui nou punct pe ordinea de zi.

Citește și: Laszlo Tokes, declarație SCANDALOASĂ în anul Centernarului: 'Nu numai românii sărbătoresc Marea Unire, ci şi maghiarii sărbătoresc autodeterminarea'

”Permiteţi-mi să propun introducerea pe ordinea de zi a unui punct care de fapt este o consfinţire a unei decizii care a fost luată şi la congres, dar care este o necesitate din punct de vedere  statutar, dar şi politic. Conform Statutului, validarea candidatului la Preşedinţia României din partea PNL se decide în Consiliul Naţional. După cum vedeţi, de o bună perioadă de vreme, adversarii partidului nostru au o strategie sistematică de creare a unei false imagini că ar exista o distanţă între PNL şi preşedintele Klaus Iohannis. (...) Vă propun introducerea unui nou punct pe ordinea de zi, şi anume validarea candidaturii la funcţia de preşedinte al României a domnului Klaus Iohannis, susţinerea preşedintelui Klaus Iohannis pentru un nou mandat”, a afirmat Orban, conform News.ro.

Validarea celor două propuneri se va face prin vot cu buletine.

Ulterior acestor propuneri, s-a anunţat şi candidatura lui Viorel Cataramă pentru desemnarea ca premier, astfel că liberalii prezenţi vor avea de ales între Orban şi Cataramă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.