Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua României a fost sărbătorită și la Biserica 'Sf. Voievod Ștefan cel Mare' din Viena

basilica.ro
copii biserica viena

Ziua României a fost sărbătorită anticipat duminică la Biserica „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din Viena. După Sfânta Liturghie, Părintele Paroh Emanuel Nuțu a oficiat slujba de Te Deum, iar copiii parohiei au prezentat un moment artistic, conform basilica.ro

Momentul aniversar a debutat prin intonarea festivă a Imnului Național de către Ansamblul coral al Bisericii, împreună cu copiii îmbrăcați în costume naționale și cu stegulețe în mână.

După slujba de mulțumire, cei mici au rostit poezii și au impresionat audiența interpretând cântece patriotice.

Au asistat reprezentanți ai Ambasadei și Consulatului României la Viena și Col. Iulian Soare, Atașat al Apărării.

Avem nădejdea că această comemorare si cinstire a făuritorilor Marii Uniri, ne dă putere, nouă celor mari, dar si celor mici, să întărim sentimentul dragostei față de Neam și Țară, să prețuim mai mult darul Unității și să înțelegem datoria sfântă de a păstra, mărturisi și transmite credința, limba si tradițiile poporului nostru, chiar departe de țară trăind.

Aniversarea Zilei Naționale a României a fost pregătită în detaliu cu copiii. Părintele Paroh le-a prezentat istoria evenimentelor care au condus la Marea Unire, le-a povestit despre regiunile țării, despre steagul tricolor și simbolismul său, despre imnul național și tradițiile românilor.

Ajutați de pedagogul Carmen Seres și de doamna preoteasă Diana Nuțu, în zilele premergătoare serbării, copiii au citit, au jucat jocuri interactive și au creat stegulețele și ecusoanele pe care le-au purtat duminică.

Prof. Dr. Theodore Coresi i-a învățat să cânte Imnul Național și Hora Unirii și să recite poeziile patriotice prezentate la ceremonie.

Biserica Sfântului Domnitor Ștefan cel Mare este cea de a treia ridicată de români la Viena. Lângă ea, prin implicarea părintelui paroh și cu sprijinul Primăriei Sectorului 2 al Vienei, a fost construit și un bloc de locuinţe pentru 47 de familii de români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.