Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ziua ursului va fi sărbătorită vineri la Grădina Zoologică Brașov

facebook.com
urs zoo

Ziua ursului va fi sărbătorită vineri la Grădina Zoologică Brașov

Grădina Zoologică Braşov sărbătoreşte vineri, 2 februarie, Ziua ursului, organizând cu acest prilej o serie de activităţi menite să-i ajute pe vizitatori să descopere şi să înţeleagă mai bine viaţa acestui animal, "ce joacă un rol esenţial în conservarea biodiversităţii şi care a creat în jurul său numeroase legende şi tradiţii", se arată într-un comunicat transmis, marţi, de conducerea Zoo Braşov, potrivit Agerpres.

Activităţile vor începe la ora 11,00 - 12,00, când vizitatorii mici şi mari vor putea pregăti împreună cu personalul Zoo "cadouri delicioase" pe care, ulterior, le vor putea dărui urşilor.

De la ora 12,00, îngrijitorii vor vorbi despre ameninţările cu care urşii se confruntă în sălbăticie şi cum putem participa la activităţile de conservare a acestei specii, iar de la ora 13,00, cei mici şi nu numai sunt invitaţi să asculte "Povestea ursului - Împăratul urşilor".

"Poveştile explică lumea în care trăim. Spui povestea unui urs şi înţelegi lumea în care trăieşte, îi înţelegi mediul de viaţă şi nevoile acestuia. Haideţi să descoperim întreaga împărăţie a urşilor şi pe marele împărat, stăpân peste codrii deşi ai Carpaţilor româneşti", lansează o invitaţie conducerea Zoo Braşov.

Ziua ursului este sărbătorită în România şi de către alte popoare europene la 2 februarie, la aceeaşi dată cu Ziua marmotei, marcată în zone din Statele Unite ale Americii şi Canada. Ambele au în comun elementul de predicţie a vremii pentru următoarea perioadă.

Ursul brun este specie protejată atât în România, cât şi în Uniunea Europeană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.