Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

400.000 de decese pe an, provocate de obiceiurile alimentare nocive, în SUA

fast food

Obiceiurile alimentare nocive ar putea fi responsabile pentru peste 400.000 de decese în Statele Unite, contribuind în special la bolile cardiovasculare, potrivit unui studiu prezentat joi într-o conferință a American Heart Association care se desfășoară la Portland (Oregon), relatează AFP.

Dacă americanii ar mânca mai multe alimente sănătoase, precum fructe și legume, și mai puține alimente grase și sărate, mai multe zeci de mii de vieți ar putea fi salvate în fiecare an, a afirmat Ashkan Afshin, profesor de sănătate publică în cadrul Universității din Washington, principalul autor al acestui studiu.

"Grăsimile trans", foarte nocive pentru sănătate, au fost în mare parte eliminate din produsele alimentare din SUA dar ar putea să se afle în continuare în biscuiți, anumite tipuri de margarină și alte alimente industriale.

Citește și: CTP pune TUNURILE pe PSD și pe ministrul Sănătății: 'Suntem undeva pe la gaura PEȘTERII'

"Rezultatele noastre arată că aproape jumătate din decesele provocate de maladii cardiovasculare în SUA pot fi evitate ameliorând regimul alimentar", subliniază profesorul Afshin, conform Agerpres.

Cercetarea se bazează pe un ansamblu de date colectate încă din anii 1990, printre care o anchetă națională privind sănătatea și nutriția (National Health and Nutrition Examination Survey), precum și pe statistici ale Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Peste 600.000 de persoane mor anual de o boală cardiovasculară în SUA, respectiv un deces din patru.

Obezitatea, tabagismul, o alimentație proastă, lipsa de mișcare și factori ereditari pot contribui la bolile cardiovasculare.

Analizând statisticile privind mortalitatea provocată de patologii cardiace în 2015, cercetătorii au determinat că alimentația a jucat un rol în moartea a 222.100 de bărbați și 193.400 de femei în acel an în SUA.

American Heart Association încurajează o alimentație bogată în fructe, legume, nuci, fasole, cereale integrale, lactate cu conținut redus de grăsime, pește și pui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.