Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Acord în domeniul apărării Rusia-Turcia: Parisul îi reaminteşte Ankarei de sprijinul NATO

turcia

Franţa a estimat miercuri că achiziţionarea de către Turcia a unor sisteme de apărare antiaeriană ruseşti S-400 ţine de o 'alegere suverană', dar a ţinut să-i reamintească Ankarei sprijinul de care beneficiază din partea aliaţilor săi din cadrul NATO, informează AFP. Turcia a semnat cu Rusia un contract în vederea achiziţionării de către Ankara a unor sisteme de apărare antiaeriană, a anunţat marţi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, acord confirmat de Moscova şi care suscită îngrijorarea partenerilor Ankarei din NATO.

'Achiziţia acestor echipamente militare de către Turcia ţine de o alegere suverană pe care membrii NATO nu au căderea să o comenteze', a declarat purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe al Franţei, Agnes Romatet-Espagne, înainte de a aminti că 'Turcia este puternic susţinută de aliaţii săi din NATO pentru a face faţă ameninţărilor regionale la adresa securităţii sale'. 'Astfel, din 2013, la cererea Turciei, NATO desfăşoară sisteme de apărare antirachetă în estul acestei ţări', a adăugat ea, amintind de asemenea despre survolurile avioanelor de recunoaştere AWACS, precum şi de escalele navale mai frecvente ale NATO.

Turcia are a doua armată a NATO în ceea ce priveşte efectivele. Acest anunţ cu privire la achiziţia de rachete S-400 survine pe fondul puternicelor tensiuni dintre Ankara şi mai multe ţări occidentale, iar experţii văd în aceasta un semnal de nemulţumire trimis Occidentului de către Turcia, conform Agerpres. În acelaşi timp, relaţiile dintre Turcia şi Rusia s-au îmbunătăţit, chiar dacă divergenţe majore continuă să există între cele două puteri regionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.