Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alina Bica face acuzații grave la adresa lui Florian Coldea: ”Mi-a zis: nu o să sfârşeşti bine!”

florian coldea

Declaraţii de o gravitate extremă făcute de Alina Bica, fostă şefă DIICOT, la adresa generalului Florian Coldea ,prim-adjunctul SRI.

La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Alina Bica l-a acuzat pe generalul Coldea că ar fi făcut presiuni în dosarul omului de afaceri Ovidiu Tender. Bica a povestit o întâlnire pe care ar fi avut-o cu Florian Coldea, în care acesta i-ar fi cerut să-i pună la dispoziţie informaţii despre dosarul lui Tender.

Citește și: Laura Codruța Kovesi le împlinește visul altora: Pleacă din România

“A fost o discuţie mai amicală. Eu nu aveam cu el o relaţie prietenoasă. M-a întrebat ce părere am de dosarul lui Tender şi dacă nu cumva am scris cam dur acolo în rechizitoriu, că parcă vina lui nu era aşa de mare. M-a rugat frumos dacă pot să-i prezint o informare a stadiului în care se afla în instanţă dosarul lui Ovidiu Tender. Nu era prima dată când SRI cerea DIICOT să spună ce se întâmplă la termenele din instanţă, un exemplu fiind dosarul lui Hayssam. Discutam cu SRI despre dosarele care îi interesau. Aşa s-a întâmplat şi cu ceilalţi şefi din DIICOT”, a povestit Alina Bica.

Citește și: DETALII inedite despre cel mai recent dosar al lui Dan Șova: Ce-l poate trimite după gratii / VIDEO

Fosta şefă DIICOT a susţinut, când a fost în fața judecătorilor, că Florian Coldea ar fi avertizat-o că nu o să sfârşească bine, în condiţiile în care nu înţelege că este vorba despre aspecte legate de siguranţa naţională. De asemenea, Alina Bica le-a relatat judecătorilor că generalul Coldea i-a semnalat un articol în care se anunţă ca Laura Codruţa Kovesi urmează să o aresteze.

Citește și: Propunere BOMBĂ pentru șefia PNL: ”Rareș Bogdan poate să învingă PSD!”

“Coldea mi-a prezentat o informare pe mai multe pagini cu doi de zero, respectiv rolul pe care Tender şi societatea lui îl avea pentru securitatea naţională. Am semnat pe acea informare că am luat la cunoştinţă. Mi-a zis: ‘Sper că îţi dai seama că discutăm chestiuni de securitate naţională’. I-am spus că nu am cum să obţin achitarea în instanţă. M-am gândit ca SRI este o instituţie cu care DIICOT lucrează în 90% din dosare. Mi-a zis: ‘Ce soluţii ai?’. I-am spus că şi dacă aş vrea nu am cum să-l achite în instanţă. ‘Domne, dacă nu înţelegi că e despre securitatea naţională nu o să sfârşeşti bine’. I-am zis că o să vorbesc cu procurorul de caz dacă este posibil să obţină o condamnare cu suspendare. Nu a fost o discuţie plăcută. Când i-am zis că nu sunt de acord, la cinci zile m-a sunat şi mi-a zis râzând: ‘Vezi ce scriu unele site-uri’. Şi pe un site obscur scria că Laura Kovesi urmează să o aresteze pe Alina Bica”, a declarat fosta şefă DIICOT.

Aceasta a adăugat, de asemenea, că ea nu a fost “singurul şef de la DIICOT executat de Coldea”, scrie oradedolj.oradestiri.ro

Citește și: Ce riscă Victor Ponta din cauza doctoratului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.