Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Anunţ de ultimă oră de la Guvern: În ce stare sunt românii din Turcia după atentatul din aeroport

explozie istanbul

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat miercuri că nu există până în acest moment cetăţeni români printre victimele atentatului de la Istanbul şi a precizat că Executivul de la Bucureşti condamnă "în termenii cei mai fermi atacul terorist". "Guvernul României condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist care a avut loc în cursul serii de 28 iunie pe Aeroportul Ataturk din Istanbul, soldat cu numeroase victime. Din datele primite de la autorităţile din Turcia, cât şi din datele primite prin reţeaua consulară europeană, nu există până în acest moment cetăţeni români victime ale atentatului", a spus Iolu, la Palatul Victoria.

El a precizat că încă de marţi seară două echipe consulare de la Istanbul s-au deplasat la spitalele din zonă, dar şi la aeroport şi că la nivelul Centralei MAE a fost activată unitatea de reacţie rapidă a celulei de criză a ministerului, "două echipe mobile fiind pregătite să plece în orice moment în sprijinul colegilor de la Istanbul". "Pe tot parcursul nopţii, două echipe consulare de la oficiul din Istanbul s-au deplasat atât la spitalele din localitate pentru a verifica dacă printre victime se află şi cetăţeni români, cât şi la aeroport, unde mai mulţi români se aflau blocaţi în zona liberă. Cetăţenii români aflaţi în atenţia Consulatului nu sunt răniţi, cu excepţia unei persoane care a fost lovită în urma aglomeraţiei provocate de panică. Viaţa persoanei nu este pusă în pericol, fiind evacuată şi cazată la hotel la puţin timp după producerea exploziilor. Echipa consulară care a ajuns ieri noapte la aeroport se află în continuare acolo şi acordă sprijin cetăţenilor aflaţi încă pe aeroport", a explicat purtătorul de cuvânt al Executivului.

Iolu a adăugat că zborurile pe ruta Bucureşti - Istanbul "operează în acest moment cu întârzieri şi în cursul zilei de azi cetăţenii români se întorc acasă". De asemenea, Liviu Iolu a anunţat că premierul Dacian Cioloş a transmis în cursul zilei de miercuri un mesaj de condoleanţe premierului turc "în care condamnă atacul şi subliniază totodată nevoia de a rămâne fermi în eforturile comune pentru combaterea unor astfel de acte de terorism". "Consulatul General al României la Istanbul asigură în permanenţă asistenţă consulară unui număr de aproximativ 40 de cetăţeni români, care au solicitat sprijin, fiindu-le facilitată cazarea la hotelurile din apropierea aeroportului", a mai anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.