Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Augustin Lazăr spune că şi-a făcut datoria atunci când a emis ordinul de salarizare

augustin lazar

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a afirmat, miercuri, la Alba Iulia, referindu-se la situaţia din justiţie, că este optimist că lucrurile se vor 'clarifica' şi 'limpezi', apreciind că şi-a făcut datoria atunci când a emis ordinul de salarizare dat în baza Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului (OUG) 20/2016.

'Eu, ca procuror general, mi-am făcut datoria atunci când am avut temei legal pentru a emite un ordin de salarizare, apoi m-am conformat dispoziţiilor legale succesive care au fost emise. În continuare, eu sunt optimist că lucrurile se vor clarifica, se vor limpezi şi vreau să vă asigur că Ministerul Public este o instituţie echilibrată, puternică, îşi face datoria şi totul este în regulă. Noi funcţionăm exact aşa cum trebuie să funcţionăm ca Minister Public', a declarat Procurorul general.

Citește și: Un ministru al lui Dacian Cioloș e anchetat de ANI

Augustin Lazăr a menţionat că poziţia Ministerului Public a fost exprimată în Ordinul pe care l-a emis atunci când a avut OUG 20/2016. 'În momentul în care s-a emis o altă ordonanţă de urgenţă, când Ministerul Public nu mai avea temei legal pentru ordinul procurorului general, efectele au încetat. Alte comentarii eu nu am ce să fac şi aceasta este poziţia Ministerului Public. Ea este, de fapt, clară, cunoscută, judecătorii au fost de acord cu poziţia Ministerului Public şi alte comentarii nu mai sunt de făcut', a spus Lazăr.

Întrebat cum comentează 'conflictul' dintre ministrul Justiţiei şi judecători, Lazăr a spus că el nu este lider de asociaţie de magistraţi. 'Cred că ar fi bine să-i întrebaţi pe cei care sunt liderii asociaţiilor, care îşi cunosc foarte bine punctele de vedere şi care se află şi într-o campanie electorală pentru CSM. Eu nu ar trebui. Eu sunt titular de mandat şi eu conduc Ministerul Public cu încrederea că lucrurile vor merge bine în continuare', a conchis Procurorul general, potrivit Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.