Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Basarabia, trădată încă odată. Pentru Neam şi Ţară, să ieşim în stradă!

Distrugerea, alienarea sufletului unui Neam se face cel mai bine din interior. Pare o butadă, da, din nefericire este cel mai trist adevăr pe care l-am trăit în ultimii 20 de ani.  Duetul Klaus–Julien a lăsat baltă Basarabia, într-un moment  crucial, interzicând şansa unui viitor European dincolo de Prut şi punând umărul la spulberarea definitivă a visului milenar al românilor din toate ungherele lumii: Unirea pentru eternitate a Basarabiei cu Ţara.

Lumea trebuie să ştie: în Ţară şi în mai toate instuţiile statului, inclusiv în Parlament şi Biserică s-a format un puternic curent unionist care îşi promisese să facă tot ce este posibil, politic şi nu numai, pentru ca Unirea Basarabiei cu România, sub flamurile UE, să se împlinească în 2018, la fix 100 de ani de la Unirea reuşită sub sceptrul Regelui Ferdinand cel Înţelept. Nu credeam să existe român sub soare care să nu-şi fi dorit o asemenea fericită aniversare pe plaiurile trupului reunit al României eterne… Amarnic m-am înşelat. Asemenea dezamăgire nu cred că voi mai trăi vreodată

În momentele când adevăraţii noştri fraţi basarabeni aveau nevoie de cele mai puternice semnale de susţinere, de sprijin pentru o cale pro-occidentală bine definită, Preşedinţia şi Guvernul României au dispărut ca măgarul în ceaţă, aruncând la coş toate eforturile făcute până azi în numele Unirii de toate instituţiile statului român.

Asemenea Trădare a Spiritului Naţional nici că s-a mai pomenit în ultimele două decenii de istorie contemporană. Strigător la cer, această indiferenţă sarcastică îi ajută pe proruşi să câştige teren valoros în poziţiile politico-sociale de la Chişinău şi sprijină sufocarea, deocamdată la nivel de manifestaţie, a unioniştilor. De aici, la suprimarea fizică nu mai e decât un pas, deloc greu de îndeplinit de Kremlin dacă nimeni nu îşi ridică vocea în apărarea Basarabiei.

Cu această ocazie, am aflat că Frau Merkel nu are doar un sclav la Bucureşti, ci chiar doi. O sculă mai mare, Klaus, şi o sculă mai mică, Julien. Acesta din urmă, cu tehnoslugile lui cu tot, ne-a dat cel mai important indiciu a faptului că UE nu-şi permite Moldova, ţară mică, dar care e numai bună de un fel de tampon la graniţa Estică a Noului Imperiu Roman (sic!). El, Julien, a pozat lângă Merkel vorbind cuvinte cu aceeaşi noimă ca a Ţaţei Veta din Piaţa Berceni. Nimic concret, dar cu spatele întors Chişinăului, iată ce ne spune că trădarea frăţească e de fapt o directivă clară a UE.

Urât destin ţi-ai ales, Julien Cioloş, hai că la sas deja ne aşteptam, a priceput toată ţara că este o formă fără fond, fără trăiri şi cu sentimentele băgate într-un seif, la Berlin, dar dumneata musiu, parcă aveai o aplecare filofranceză, aşa mai latină, n-ai găsit nimic mai bun de făcut decât să te înscrii cu litere de aur pe lista trădătorilor Patriei? Aşa voluntar, ai semnat pactul cu duşmanii României? Cât de mic ţi-e sufletul, române de export? Te-a călcat voinţa saxonă pe cap şi, gata, ai uitat de Neam şi Ţară? Aşa ticăloşie….

Probabil că astfel s-ar fi petrecut şi cu români, acum ceva  mai în urmă, dacă peste Ocean nu s-ar fi înţeles valoarea de aliat pe care românii o pot oferi. Norocul nostru, republicanii americani au realizat la vreme ce putem şi ce însemnăm, căci democraţii ne-ar fi vândut pe trei lulele. Şi tot de aici încă mai sperăm să avem Marea Fericire în 2018, căci conducătorii noştri din prezent sunt goliţi de patriotism şi nici vreo viziune strategică n-au reuşit să cumpere de undeva. Găunoşi, dar vanitoşi, joacă nişte roluri pe care nici ei nu le pricep.

Şi, dragi compatrioţi, la asemnea hal de manifestare ar trebui să ieşim cu toţii în stradă. Acum când încă nu se bat ultimile cuie în sicriul pregătit Basarabiei şi încă nu va cădea blestemul eroilor nemului şi pe umerii noştri. Măcar noi să arătăm că ne pasă, în faţa istoriei, de astfel de ticăloşii ticluite în laboratoare străine intereselor noastre.

Ninel PEIA

Deputat PSD Ilfov

www.ninelpeia.ro

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.