Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Băsescu a lansat la Târgu-Jiu un candidat cu verdict de plagiat în 2012

Impactingorj.com
liviu-andrei

Președintele PMP, Traian Băsescu, a participat, sâmbătă, la evenimentul de lansare a candidaților partidului la alegerile locale din județul Gorj, candidatul pentru reședința județului, Târgu-Jiu, fiind fostul prefect Liviu Andrei, acesta având o decizie de plagiat emisă în 2012 de Consiliul de Etică din Ministerul Educației.

Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării (CNECSDTI) din Ministerul Educației a stabilit în martie 2012 că prefectul de Gorj, Vasile Liviu Andrei, la acea vreme profesor la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad, se face vinovat de plagiat (decizia originală, integral aici).

Teodora Vătuiu, fostă angajată a Prefecturii Gorj, l-a reclamat pe prefect la 20 octombrie 2011 că i-a copiat o lucrare pe care a prezentat-o la absolvirea Institutului Național de Administrație (INA) și la concursul pentru postul de profesor la Universitatea „Aurel Vlaicu”.

Consiliul Național de Etică a ajuns la concluzia că cele două texte sunt identice, adeseori fiind vorba de copierea mai multor părți, în proporție de 50%. Primele capitole ale cărții „Management strategic al administrației publice și al proiectelor europene”, semnată de profesorul Liviu Andrei și publicată la Editura „Mirton” din Timișoara, sunt luate cu copy – paste din proiectul susținut de o altă persoană, în acest caz Teodora Vătuiu, potrivit romaniacurata.ro.

Liviu Andrei spune că este nevinovat

Contactat de "România liberă" in 2012, prefectul Andrei a spus că, în opinia sa "când se vorbeşte de plagiat se vorbeşte de copierea integrală a unei lucrări nu doar de pagini sau pasaje. Altfel, ar însemna că toţi am fi plagiatori deoarece cărţile din cărţi se fac. Eu nu ştiu când a lucrat şi cum a lucrat acest Consiliu deoarece nu mi-au luat un punct de vedere şi voi contesta decizia. Voi merge până la Haga".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.