Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bătălia pentru Mosul: Val fără precedent de bombardamente ale coaliţiei antijihadiste

Coaliţia internaţională antijihadistă condusă de SUA a întreprins un val fără precedent de raiduri aeriene pentru a susţine ofensiva irakiană ce are drept scop cucerirea oraşului Mosul de la gruparea Stat Islamic (SI), au indicat luni responsabili americani, citaţi de AFP, potrivit agerpres.

După o săptămână de la începerea operaţiunii, ''toate obiectivele au fost îndeplinite până în prezent şi au avut loc mai multe raiduri aeriene ale coaliţiei decât în oricare altă perioadă de şapte zile din războiul împotriva SI'', a declarat pe Twitter emisarul american de lângă coaliţie Brett McGurk.

Citeşte şi: Avertisment OFICIAL pentru imigranţii musulmani: 'Aici noi mâncâm porc şi bem alcool!'

''Au avut loc 32 de raiduri, cu 1.776 de piese de muniţie, împotriva unor ţinte ale Daesh (Statul Islamic) în săptămâna 17-23 octombrie'', a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al coaliţiei, col. John Dorrian, subliniind că fiecare raid a putut viza mai multe ţinte într-un interval de câteva ore. Raidurile ''au distrus 136 de poziţii de luptă ale Daesh, 18 tuneluri pe care inamicul le folosea pentru a se ascunde şi a se infiltra în unele zone, precum şi 26 de maşini capcană printre alte ţinte'', a mai spus el. 

Ministrul american al apărării, Ashton Carter, s-a aflat sâmbătă şi duminică în Irak, pentru a trece în revistă operaţiunea militară, cea mai vastă din ţară de la retragerea trupelor americane în 2011. Oraşul Mosul este ultimul mare fief al Statului Islamic în Irak.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.