Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Benjamin Netanyahu anunţă că Israelul va acţiona potrivit nevoilor de securitate în Siria

Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat luni că a comunicat Statelor Unite şi Rusiei că Israelul va continua să acţioneze de-a lungul graniţei siriene conform nevoilor sale în domeniul securităţii, chiar dacă cele două puteri încearcă să obţină un armistiţiu, relatează Reuters. 'Ne controlăm graniţele, ne protejăm ţara şi vom continua să facem asta', a declarat Netanyahu în prezenţa membrilor partidului său Likud în parlament.

'I-am informat de asemenea pe prietenii noştri, în primul rând pe cei de la Washington, dar şi pe cei de la Moscova, că Israelul va acţiona în Siria, inclusiv în sudul Siriei, în conformitate cu înţelegerea noastră şi cu nevoile noastre de securitate', a spus premierul israelian.

Israelul şi Siria sunt tehnic în stare de război, în pofida calmului instaurat timp de decenii între cele două ţări. Din 2011 şi de la începutul războiului civil în Siria, incidentele frontaliere s-au înmulţit în special prin tiruri cu proiectile (rachete) care cad de partea israeliană a platoului Golan. Israelul încearcă să rămână în afara conflictului, dar a admis totuşi că a lansat zeci de lovituri împotriva, în opinia sa, a convoaielor cu arme destinate unuia din inamicii săi majori, Hezbollahul libanez, care luptă de partea forţelor preşedintelui sirian Bashar al-Assad, conform Agerpres.

Israelul este îngrijorat de creşterea influenţei Iranului în Siria şi în legătură cu sprijinul militar rusesc pentru regimul sirian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.