Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bogdan Hossu iese la rampă și contraatacă: Cum vor sindicatele să blocheze 'revoluția fiscală'

enational.ro
bogdan hossu, cartel alfa

Membrii Guvernului au adoptat, în şedinţa de miercuri, ordonanţa de urgenţă prin care este modificat Codul Fiscal, prevederile urmând să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Liderul Confederaţiei Sindicale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, că intenţionează să înştiinţeze Avocatul Poporului cu privire la propunerile de modificare a Codului fiscal, în speranţa că acesta va sesiza, la rândul lui, Curtea Constituţională.

Două dintr-o lovitură! Când toată lumea se uita la 'revoluția fiscală', Guvernul a mai aprobat încă o OUG

"Avem două căi de atac legate de încălcarea dreptului de proprietate, pe de o parte, și de ceea ce este prevedere în Codul fiscal, a echilibrului de fiscalitate între părți care se încalcă. Vom ataca la Avocatul Poporului și vom muta manifestațiile acolo pentru că sperăm să convingem Avocatul să facă un atac, să înainteze Curții Constituționale în vederea analizării sesizărilor noastre. Dacă nu, rămâne în Parlament, numai că în Parlament avem o problemă. Probabil că Parlamentul va trece în procedură de urgență bugetul de stat, care va fi probabil aprobat (în Guvern n.r) săptămâna viitoare, luni sau marți, iar Ordonanța care și ea trebuie să treacă prin Parlament va trece probabil în sesiunea din primăvara viitoare. Drept care, chiar dacă parlamentarii o vor ataca la Curtea Constituțională și Curtea va decide că e neconstituțională nu înseamnă decât un dezastru economic și social național", a explicat președintele CNS Cartel Alfa, potrivit Realitatea Tv.

"Reiterăm poziția CNS Cartel Alfa de respingere a acestui proiect fiscal, poziție exprimată și de reprezentanții noștri în Comisiile de dialog social de la nivelul Prefecturilor. Cerem instituțiilor guvernamentale să pună la dispoziția publicului înregistrările de la aceste ședințe pentru o informare corectă. Transferul contribuțiilor sociale de la angajat la angajator reprezintă în fapt creșterea contribuțiilor angajaților, de la 32,5% (16,5% contribuții +16% impozit) — la 45% (35% contribuții și 10% impozit). Așa-zisa reducere fiscală este de fapt creșterea sarcinii fiscale a salariaților", potrivit comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.