Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Caz revoltător descoperit de DIICOT: Cum a trecut vama un urmărit internaţional

pressalert.ro
retinuti Moravita

Procurorii DIICOT şi ofiţerii DGA au descoperit un adevărat focar de corupţie la Vama Moraviţa. 18 poliţişti de frontieră au fost arestaţi pentru că luau şpagă de la contrabadişti şi chiar permiteau persoanelor urmărire la nivel internaţional să treacă frontiera de stat.

Printre "beneficiarii" corupţie de la Moraviţa a fost şi unul dintre liderii grupării de evazionişti chinezi din complexul Dragonul Roşu, care era arestat în lipsă şi dat în urmărire internaţională de autorităţile române. Aceta a părăsit ţara prin vama Moraviţa, în noaptea de 27-28 mai 2015, cu sprijinul unuia dintre agenţii care a fost arestat la solicitarea DIICOT.

Vezi şi: Mega lovitură a Tribunalului: S-a decis soarta inculpaţilor din dosarul 'Vama Moraviţa 2016'

Potrivit pressalert.ro, chinezul Zhang Xiudong a fost arestat în lipsă alături de un alt compatriot de către Tribunalul Ilfov, în 9 februarie 2015, şi dat în urmărire internaţională, amândoi fiind acuzaţi de spălare de bani. Aceştia făceau parte dintr-o grupare care acţiona în complexul "Dragonul roşu" şi care ar fi prejudiciat statul cu 100 de milioane de euro.

Conform probelor obţinute de DIICOT cu ajutorul investigatorului sub acoperire, agentul Lucian Ticuşi ia permis chinezului să treacă prin vamă contra sumei de 10.000 de lei. Ticuşi i-a dat bani şi investigatorului, care era chiar şeful de tură. Ghinionul agentului a fost că, după ce a trecut şi de vama sârbească, deşi era urmărit internaţional, Zhang Xiudong a fost prins pe aeroportul din Belgrad. Poliţiştii sârbi l-au verificat şi au descoperit că este urmărit internaţional, reţinându-l. În paşaportul acestuia a fost descoperită ştampila pusă de agentul Ticuşi.

Vezi şi: Moarte violentă pentru un apropiat al lui Klaus Iohannis / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.