Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

China ar putea expulza o ziaristă din Franța: E acuzată că 'apără' terorismul

china

China a confirmat expulzarea iminentă a corespondentei la Beijing a săptămânalului francez L'Obs şi a acuzat-o pe Ursula Gauthier că "apără în mod flagrant" actele teroriste, într-un comunicat postat sâmbătă pe site-ul de internet al MAE chinez.

Reprezentanţi ai MAE chinez o anunţaseră încă de vineri pe ziaristă că, în lipsa unor "scuze publice" din partea ei, după publicarea unui articol asupra politicii Chinei, descrise drept represive, în Xinjiang, vastă regiune majoritar musulmană din vestul Chinei, legitimaţia ei de presă nu va fi reînnoită, fapt ce atrăgea după sine expulzarea, în condiţiile în care viza jurnalistei nu avea să fie prelungită. Ursula Gauthier transmisese deja autorităţilor chineze că nu se pune problema să-şi ceară scuze.

În comunicatul de sâmbătă al MAE chinez se apreciază că, în articolul său, Ursula Gauthier "a apărat în mod flagrant actele de terorism şi uciderea crudă a unor persoane nevinovate, fapt ce a provocat indignarea poporului chinez". Insistând asupra faptului că Gauthier nu a prezentat "scuze adevărate poporului chinez", în comunicat se mai scrie că, prin urmare, este "nepotrivit ca ea să mai continue să lucreze în China". "China nu va susţine niciodată libertatea de a apăra terorismul", se adaugă în comunicatul menţionat. MAE francez şi-a exprimat regretul cu privire la decizia autorităţilor chineze de a nu reînnoi viza ziaristei, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.