Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Conflictul dintre Coreea de Nord și vecinii de la sud atinge un nou stadiu: Ce au făcut comuniștii

kim jong un

Coreea de Nord a lansat vineri o nouă salvă de injurii personale împotriva preşedintelui Coreei de Sud, doamna Park Geun-hye, calificată drept 'femeie malefică' în căutare de război, relatează AFP. Acest tir de insulte lansate de Comisia pentru Reunificarea Paşnică a Coreii (CRPC) vine după un summit privind problema nucleară prezidat săptămâna trecută de preşedintele american Barack Obama şi la care a participat şi Park Geun-hye.

Potrivit unui purtător de cuvânt al CRPC, comportamentul preşedintei sud-coreene în timpul acestui summit care a condamnat dezvoltarea programului nuclear nord-coreean poate fi asimilat "unei crize de epilepsie a unei maniace josnice care caută confruntarea". Tensiunile s-au agravat considerabil în Peninsula Coreeană după cel de-al patrulea test nuclear nord-coreean la 6 ianuarie, urmat la 7 februarie de ceea ce a fost considerat un tir ascuns cu rachetă balistică.

Citeşte şi: Prima reacţie a lui Gheorghe Funar şi a fetei lui Vadim Tudor după radierea PRM

Media oficiale nord-coreene au lansat în ultimul timp mai multe atacuri verbale împotriva preşedintei sud-coreene, atacuri deseori grosiere şi sexiste, reproşându-i-se fermitatea în problema nucleară şi alianţa sa cu SUA. În comunicatul său publicat de agenţia oficială de presă KCNA, CRPC susţine că insistenţa lui Park Geun-hye ca Phenianul să renunţe la programul său nuclear este "dovada maximă de încăpăţânare" din partea cuiva "care nu ştie cum merge lumea". "Această femeie malefică fără egal a condus relaţiile Nord/Sud într-un impas total şi sporeşte riscurile de război", a mai scris CRPC, vorbind despre un comportament de "câine turbat".

Vezi şi: VIDEO ȘOCANT A fost împușcat în cap în timp ce transmitea, în direct, pe Facebook

La începutul săptămânii, un site oficial nord-coreean a publicat un video de propagandă în care se vede cum sunt lansate tiruri de rachetă împotriva preşedinţiei sud-coreene. "Ea nu va putea găsi niciun refugiu, nici măcar în SUA", a adăugat purtătorul de cuvânt al CRPC. Versiunea în limba coreeană a comunicatului - publicat de asemenea şi în engleză - este şi mai brutală: Park Geun-hye este calificată drept 'prostituată' a lui Barack Obama, fiind acuzată că a vândut interesele ţării sale unei forţe străine.

Preşedinta sud-coreeană a adoptat o linie dură faţă de Nord după testul nuclear din ianuarie, aflându-se în fruntea campaniei pentru înăsprirea sancţiunilor şi promiţând să riposteze militar la orice provocare nord-coreeană directă, anunţă Agerpres.

Citeşte şi: Ea e cea mai frumoasă lunetistă musulmană: Soţul ei a plănuit asasinarea lui Vladimir Putin / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.