Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Creţu: UE trebuie să îşi stabilească viziunea în funcţie de aşteptările cetăţenilor

Corina Cretu New Europe

Cele cinci scenarii prezentate miercuri de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind viitorul Uniunii Europene 'trebuie discutate pentru a vedea împreună care este calea cea mai bună de urmat', a apreciat comisarul european pentru politica regională, Corina Creţu, într-o declaraţie transmisă după discursul şefului executivului comunitar. 'Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a lansat astăzi, în dezbatere publica, Cartea albă privind viitorul Europei, reprezentând contribuţia Comisiei Europene la Summit-ul de la Roma din 25 martie 2017, când vom sărbători cea de-a 60-a aniversare a Uniunii Europene (...) Ne dorim ca acest moment sa fie însă şi un momentul al lansării UE27', a menţionat Corina Creţu.

'Cartea albă stabileşte principalele provocări şi oportunităţi pentru Europa în deceniul următor, oferind totodată cinci scenarii posibile pentru modul în care Uniunea Europeană formată din 27 de state membre ar putea evolua până în anul 2025, în funcţie de modul în care Europa va alege să răspundă provocărilor cu care ne confruntăm', explică în continuare comisarul european. În acest context ea subliniază că aceste scenarii 'ţin cont de provocările care afectează viaţa milioanelor de europeni: globalizarea, populismul, inegalităţile sociale, migraţia şi terorismul'. 'Viitorul Europei nu trebuie să devină ostaticul campaniilor electorale. Trebuie sa continuăm, dar şi sa ascultăm vocea cetăţenilor noştri înainte de a ne pronunţa asupra viitorului UE27. Suntem obligaţi sa facem acest lucru', a punctat Corina Creţu, precizând de asemenea că prioritatea Comisiei Europene este 'menţinerea unităţii familiei celor 27 de state membre, indiferent de scenariul care va întruni consensul statelor membre în lunile şi anii următori'.

'În ceea ce priveşte România, alături de celelalte state membre, ţara noastră are această oportunitate extraordinară de a fi implicată, pentru prima dată în istoria ei de stat membru UE, în acest proces al reformării Uniunii Europene cu 27 de state membre, care trebuie să îşi stabilească acum viziunea în funcţie de aşteptările cetăţenilor, pe de o parte, şi de voinţa politică a statelor membre, pe de altă parte', apreciază Corina Creţu, anunţând totodată că va 'participa la dezbaterea publică pe această temă din toate statele membre şi implicit din România' pentru ca 'vocea românilor sa fie auzită şi, împreună, să construim un viitor comun, mai bun', conform Agerpres.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a susţinut miercuri în plenul Parlamentului European un discurs în care a descris cinci scenarii posibile privind reforma proiectului european post-Brexit, care presupun fiecare niveluri diferite de integrare şi merg de la limitarea acestuia la piaţa unică europeană şi până la opţiunea care ar corespunde unei Europe federaliste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.