Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, analiză sumbră pentru PSD: Ponta a pierdut controlul

gusa

Fin cunoscător al subteranelor PSD, analistul Cozmin Gușă, susține că PSD-ul din acest moment  se află într-o degringoladă ca la carte și lipsa de acțiune a lui Victor Ponta arată că în acest moment Sebastian Ghiță își arată adevărata natură, aceea de șef al lui Ponta.

”Ma gandeam la Ion Iiescu care in mediocriotatea lui nu cred ca a visat vreodata ca PSD ar putea să ajungă într-o formulă de conducere cu unul ca Dragnea sau ca Ghita, pe care zice ca nici nu il cunoaste. Sigur ca il cunoaste pe Ghita, exista domnul Ghiță, este o esenta tare, este puternic simpatizat de catre Ponta, antipatizat de baroni. Avem in PSD o degringolada ca la carte. Ponta daca nu era cu Ghita ne spunea: ”Ce avem noi aici? Domnul Dragnea, mai stii sedinta de la PSD? Domnul Ghiță, păi cum vii sa ceri functie in partid, după ce ieri te-am autosuspendat?” Avem o mimare de autoritate a lui Ponta, imi pare rau ca l-am laudat ieri. Mai rar o lovitura cu cei 4 muschetari pe care sa ii termini. Pentru ca autoritate mimata este ce a facut Ponta ieri. PSD, asa cum il stim noi, este o combinatie de baroni care sunt o parte favorabili lui Ponta, alta lui Dragnea, alții independenti, ca Vanghelie. Dar multi dintre ei sunt suparati pe contractele pe care le are Ghita”, a spus acesta.

Consultantul politic a mai afirmat că în urma anunțului făcut de Ghiță și Dragnea, pare că de fapt, Ghiță este șeful lui Ponta:

”Aceasta inactiune a lui Ponta de astazi, care s-a lovit cap in cap în cap cu actiunea de ieri, a trezit multe semne de intrebare despre cine este seful cui. Dupa ziua de azi, pare ca Ghita este seful lui Ponta. Iar azi a dinamitat intr-un fel, aproape de kamikaze breaking-ul news-ul cu Iohannis. Aces balon de exigen care inseamna termenul lui Iohannis a fost total desumflat de Ghita, de momentul pe care care l-a regizat extrem de prost cu Dragnea. Sebastian Ghita este un baiat care are un imprumut catre un prieten al său (n.r. Alex Iacobescu) in declaratia de avere de 90 de miloane de euro. E asa de de guiness book politic”, a spus acesta.

Gușă le-a făcut un scurt portret lui Dragnea și Ghiță, cei care vor să candideze în tandem la șefia PSD. Consultantul a mai sustinut ca Liviu Dragnea nu este atat de mare pe cate vrea sa pară, adăugând că este fost președinte de CJ în Teleorman, cel mai sarac judet cu cei mai bogati oameni din clasa politică. Totodata, acesta a mai sutinut ca nici nu il consideră pe Ghită atat de inteligent:

”Dragnea nu este atat de mare pe cate vrea sa para. Eu mereu il judec ca pe cel care a venit in 2001 la Congresul PSD, adus de mana de Oprișan si Mitrea. A spus atunci ca el nu l-a iubit niciodata pe Băsescu.(...)A fost o declaratie buna a lui Dragnea cea cu prostia care nu este ilegală. Avem astazi niste candidați la presedintia acestui mare partid, in calitate de tandem, un domn, Liviu Dragnea, care nu s-a remarcat prin vreo opera politica. Este cel care a fost președintele CJ în cel mai sarac judet, Teleorman, cu cei mai bogati oameni din clasa politica. Este secondat de un baiat de 30 si ceva de ani, Sebastian Ghiță, care se ocupa cu pararazii pe care ii trimite sa filmeze ca sa ii poată șantaja pe colegii din partid. Vorbim despre un om care a parvenit prin afaceri cu statul.(....)Nu cred in asa de marea inteligenta a lui Sebi Ghita, pentru ca dacă o avea, nu avea atat de multe dosare penale. PSD arata sumbru din acest unghi. Oamenii astia s-au invatat ca liderii lor sa fie niste oameni cu carte, nu niste neaveniti, fara carte. Au avut grija ca liderul lor sa fie unul respectat de catre masele PSD. Hrebenciuc era respectat in partid pentru ca el producea bani in diverse judete. Sigur ca se intelegeau ei. De asta Hrebenciuc nu a putut fi propulsat la conducere. De asta a fost Ponta, el este un om inteligent, el are niste lecturi la baza, vorbesc in cunostinta de cauza”, a spus acesta.

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.