Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce a demisionat Ponta?

Dacă Ponta s-a suspendat de la șefia PSD pînă la o decizie finală a instanței în cazul său, asta înseamnă că nu va mai candida la Congres. Este un standard pe care îl impune și celorlalți lideri ai partidului care au probleme penale. Dragnea, de exemplu. Ponta nu candidează pînă la o decizie finală a instanței, nici Dragnea nu poate candida pînă la o decizie finală a instanței. În același timp, Ponta grăbește congresul.

Reușise Dragnea să cîștige prea multă putere în partid? Speră Ponta că prin grăbirea congresului îl va bloca pe Dragnea? Cine e alesul lui Ponta în fruntea PSD? Rovana Plumb? Ecaterina Andronescu?

Speră Ponta să organizeze congresul PSD cît e încă la Palatul Victoria și cît încă Dragnea nu a preluat total PSD-ul? Va utiliza Ponta pîrghiile și banii guvernamentali la congresul PSD pentru a-și susține candidatul preferat? De partea cealaltă, are Dragnea candidat? Are pe cine susține în fruntea PSD dacă el nu candidează?

Ce arme vor folosi Ponta și Dragnea în lupta pentru victoria la Congres? Banii guvernamentali? Locurile eligibile pentru parlament în 2016? Susținerea pentru candidaturi la locale în 2016? Relațiile cu PNL și Iohannis? Relațiile cu Oprea?

PSD e împărțit, încă de la începutul anilor 90, în două grupări: PSD-ul guvernamental (Roman/Năstase/Ponta) și PSD-ul popular (Iliescu/Dragnea). Centrul și Teritoriul. Împăratul și Baronii. Gulerele albe și opincarii. Roman a fost strivit de Iliescu în 1991, și-a luat tehnocrații orientați spre bișniț și a făcut PD, Năstase a fost strivit de Iliescu și baroni în 2004 iar acum asistăm la încă o bătălie decisivă între PSD-ul popular al opincarilor din provincie și PSD-ul gulerelor albe de la Capitală și de la Cluj, al tehnocraților venetici aduși de Ponta (el însuși fiind un tehnocrat venetic adus de Năstase).

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.