Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

De ce lipsește Turcescu de la dezbaterile electorale

Robert Turcescu a fost marele absent al dezbaterii de ieri seară, organizată de Antena 3. De ce nu a fost acesta invitat, ne explică pe rând atât moderatorul dezbaterii, Mihai Gâdea, cât și candidatul PMP la Primăria Generală.

Ironic, Mihai Gâdea a declarat că: „Robert Turcescu a fost de fapt la această dezbatere, dar nu l-ați văzut pentru că era acoperit”, în vreme ce Turcescu susține că se aștepta să nu fie invitat, deși și-a manifestat în prealabil intenția de a onora o eventuală invitație.

În această seară, B1 TV organizează o altă dezbatere între principalii contracandidați la Primăria Generală, dezbatere de la care va lipsi, din nou, Robert Turcescu.

Cu privire la această dezbatere, candidatul PMP a făcut următorul comentariu:

Postul B1TV și-a afirmat disponibilitatea de a mă invita în această confruntare, dar, surpriză! Atât doamna Firea cât și domnul Predoiu au anunțat departamentul editorial B1TV că dacă participă Robert Turcescu la această dezbatere, ei nu mai participă. Avem de-a face cu un blat între Gabriela Firea și Cătălin Predoiu.”

Acum, bineînțeles că, Turcescu, ca parte implicată, are niște opinii avantajoase propriei persoane: Că le este frică candidaților PSD și PNL, că el ar putea câștiga Primăria și că ceilalți încep să facă cunoștință cu un sentiment de panică, etc.

Adevărul, însă, ca întotdeauna, este undeva la mijloc. Pot crede că Firea și Predoiu se tem de confruntările televizate cu Turcescu, dar nu din motivele invocate de ultimul.

Robert Turcescu își poate trage energie și voturi din aparițiile TV, într-o mult mai mare măsură decât, să zicem, Nicușor Dan. Turcescu se simte în fața camerelor TV la fel cum s-ar simți Dan în mijlocul Deltei Văcărești.

Ziceam de Turcescu că poate atrage voturi din aparițiile TV? Pardon! Turcescu nu prea mai poate atrage noi voturi, sau cel puțin nu într-o manieră care să conteze în clasamentul final. El și-a creat, voit sau nu, imaginea entertainerului. Prin participarea la preselecțiile Eurovision, prin povestea ofițerului acoperit, prin repetarea obsesivă a unui„tic-tac” în surdină, Turcescu a devenit entertainerul pe care îl mai urmărești din când în când cu interes, poate îți mai fură și o microexpresie de amuzament/stupoare, în funcție de dezvăluirile „senzaționale” pe care le face, dar pe care nu îl mai poți lua în serios (a se citi: oricare electorat diferit de cel al lui Băsescu nu îl mai poate lua în serios).

Deci dacă Robert Turcescu nu poate câștiga Primăria Generală, de ce se tem ceilalți candidați de el? Începând cu Gabriela Firea și continuând cu Cătălin Predoiu și Nicușor Dan, cei trei se tem NU că vor fi întrecuți de Turcescu, ci că prin confruntările directe, candidatul PMP le poate scădea arbitrar șansele față de ceilalți doi.

Fără posibilitatea de a atrage electoratul captiv de care încă dispune fostul președinte Traian Băsescu, nici Gabriela Firea, nici Cătălin Predoiu și nici Nicușor Dan nu au niciun interes din a se confrunta cu Robert Turcescu.

În schimb, Firea, Predoiu și Dan au ce voturi „să fure” unul de la celălalt, deci sunt interesați de dezbateri directe. Strategic, de ce ar accepta cei trei o confruntare cu candidatul PMP, când nu au nimic de câștigat de la el, dar, exact ca la o ruletă rusească, oricare ar putea să piardă voturi?

Este normal ca Turcescu să nu fie invitat în dezbateri? Răspunsul, evident, ar fi că nu, dar întrebarea este greșită, pentru că vorbim de politică, vorbim de alegeri și vorbim de voturi. Iar dacă ar fi să-l credem pe Turcescu când zice că Firea și Predoiu au făcut blat împotriva lui, putem înțelege și de ce.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.