Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie dură a Olandei: Nu mai acordă hrană şi cazare azilanţilor respinşi

refugiati imigranti

Decizie dură a Olandei. Consiliul de Stat din Olanda a validat politica guvernului de a nu le mai oferi adăpost şi hrană solicitanţilor de azil respinşi care refuză să fie repatriaţi, instanţa acordând astfel susţinere juridică uneia dintre cele mai dure politici în materie de migraţie din Europa.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, întâlnire de ultimă oră cu ambasadorii / VIDEO

Consiliul de Stat, instanţa care examinează legalitatea deciziilor guvernului, a stabilit că noua politică a cabinetului conservatorului Mark Rutte nu contravine Convenţiei Europene Drepturilor Omului, afirmând că un solicitant de azil care a primit răspuns negativ nu are dreptul să invoce Carta Socială Europeană.

Guvernul olandez 'are dreptul, atunci când pune la dispoziţie adăpost în aşa-numite centre cu libertate limitată, de a le cere persoanelor care nu au primit drept de azil să coopereze în ce priveşte plecarea lor din Olanda', se arată în rezumatul hotărârii.

Citeşte şi: Mărturii despre ultimul supravieţuitor al trupei Goodbye to Gravity: 'Vorbeşte greu'

Decizia Consiliului de Stat contrazice un raport din luna august al Comitetului ONU pentru Eliminarea Discriminării Rasiale, care le cerea autorităţilor olandeze să răspundă, în mod necondiţionat, nevoilor de bază ale migranţilor. 'Atât timp cât se află în Olanda, (migranţii) trebuie să beneficieze de standardele minime de trai', a scris în raport co-autorul Ion Diaconu, anunţă Agerpres.

Citeşte şi: Scandal între Rusia şi SUA după doborârea avionului rus: 'Provocare planificată'

La rândul său, Consiliul Europei a criticat în 2014 Olanda pentru plasarea solicitanţilor de azil în detenţie administrativă şi lăsarea multor 'imigranţi ilegali' în situaţie juridică neclară şi sărăcie.

Olanda este cea de-a opta destinaţie pentru solicitanţii de azil în Uniunea Europeană, cu 4% din numărul total în 2014, când s-au înregistrat 24.535 de cereri, cu 87% peste nivelul din 2013

Citește și: SCANDALOS O femeie procuror folosea limbaj obscen în timpul anchetelor / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.