Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deputatul român ACUZAT de Dodon, în RĂZBOI cu preşedintele moldovean: 'Ipocrizia lui Dodon e maximă, ca de obicei'

kremlin.ru
dodon

După ce a fost acuzat de Igor Dodon că a orchestrat manifestaţiile de pe Aeroportul Internaţional Chişinău faţă de vizita lui Rogozin în Republica Moldova, deputatul Constantin Codreanu reacţionează dur. Parlamentarul PMP propune ca toţi cei care se laudă că deţin paşapoarte româneşti, în timp ce atacă România şi tot ce este românesc, să fie lipsiţi de cetăţenie.

"Ipocrizia lui Dodon e maximă, ca de obicei. Acesta uită că Partidul Socialiştilor are nu doar membri, ci chiar deputaţi care au cetăţenia română. În decembrie 2014, Dodon declara că respectivii socialişti vor depune cereri de renunţare la cetăţenia română. A minţit. Evident", a scris Constantin Codreanu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: DNA, mişcare de ULTIMA ORĂ. Terenurile închiriate de CJ Teleorman, EXPERTIZATE

Deputatul afirmă că va "cere retragerea cetăţeniei române pentru toţi cei care îi ţin isonul lui Dodon".

"Am început colectarea de dovezi privind acţiunile şi declaraţiile românofobe ale acestora pentru a pregăti un dosar complet pe care să îl prezint Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie", a menţionat parlamentarul.

Astfel, Codreanu propune modificarea articolului 25 par. (1), alin. a) al Legii cetăţeniei române 21/1991, în aşa fel ca sintagma „Cetăţenia română se poate retrage persoanei care, aflată în străinătate, săvârşeşte fapte deosebit de grave prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României" să fie amendată şi completată cu „şi declaraţii prin care vatămă interesele statului român sau lezează prestigiul României".

Citeşte şi: VIDEO - ALERTĂ în Hamburg după un ATAC ARMAT! Un mort şi mai mulţi RĂNIŢI după ce au fost ÎNJUNGHIAŢI într-un supermarket

"Acest demers îi va viza pe toţi cei care se laudă că deţin paşapoarte româneşti în timp ce atacă România şi tot ce este românesc. Bătaia de joc nu poate continua la nesfârşit!", a conchis Codreanu.

Mai mult, în cadrul unei intervenții în direct la Antena 3, Codreanu a declarat că afirmațiile lui Dodon sunt comice, acesta fiind, ca de obicei, rupt de realitate.

"Sărmanul Dodon nu știe că eu, în calitate de cetățean al Republicii Moldova, îmi pot manifesta pașnic protestul față de vizita celui care a luptat împotriva noastră în 1992. Nu e prima dată, însă, când actualul președinte al R. Moldova face declarații ilogice, rupte de realitate și în totală necunoștință de cauză. Dimpotrivă, e un lucru ce îl caracterizează deplin. Așteptăm cu interes următoarea intenție a lui Rogozin de a vizita Republica Moldova. Poziția noastră va fi aceeași".

Citeşte şi: Se anunţă noi PROTESTE de AMPLOARE: 'Ne vedem NEVOIŢI să reluăm acţiunile de protest' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.