Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA, victorie în instanţă. Secundul lui Frunzăverde, despre şantajarea primarilor

DNA 1

Ionesie Ghiorghioni, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a fost plasat în arest la domiciliu de Tribunalul Timiş, după ce a fost prins în flagrant de DNA luând mită 20.000 de lei. Nepotul acestuia, Cosmin Ghiorghioni, era cercetat în libertate pentru complicitate la trafic de influenţă. Luni, Curtea de Apel Timişoara a judecat contestaţiile depuse atât de inculpaţi, cât şi de procurorii DNA.

Vezi şi: Vicepreședintele CJ Caraș Severin, reținut de procurorii DNA

Instanţa a decis luni să respingă contestaţia lui Ionesie Ghiorghioni şi să admită contestaţia DNA. Astfel, secundul lui Frunzăverde rămâne în arest preventiv şi, în plus, nepotul acestuia va ajunge şi el în spatele gratiilor.

În timp ce Ghiorghioni se afla în arest, procurorii DNA l-au pus sub control judiciar şi pe Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, într-un alt dosar. Liberalul este acuzat de instigare la şantaj pentru că şi-ar fi pus subordonaţii să le spună primarilor din judeţ că finanţările din 2015 şi 2016 depind de numărul de voturi aduse pentru Iohannis în turul 2 al alegerilor prezidenţiale.

Vezi şi: STENOGRAME DNA - Primarii, strânşi cu uşa de Frunzăverde pentru Iohannis

În stenogramele de la dosar, Ghiorghioni apare vorbind cu mai mulţi primari, întocmai după indicaţiile lui Frunzăverde. În schimb, vicele CJ Caraş consideră că nu a făcut nimic ilegal sau anormal, pentru că aşa se face campanie.

Luni, la ieșirea din sala de judecată, Ghiorghioni a declarat că acuzațiile aduse de DNA șefului său Sorin Frunzăverde sunt "ilare". "Cum să faci campanie altfel? Unii au dat bani şi eu sunt de vină. Niciodată nu mă consider vinovat. E ceva ilar", a declarat acesta, potrivit pressalert.ro. Referindu-se la discuţiile telefonice cu primarii PSD, Ionesie Ghiorghioni a susţinut că acestea sunt normale. "Eram prim-vicepreşedinte al partidului, trebuia să-mi capitalizez electoratul, să ştiu pe ce contez. Cum să faci campanie?", a mai afirmat acesta.

Vezi şi: INTERCEPTĂRI din dosarul lui Frunzăverde: Primarii PSD promiteau că-l susţin pe Iohannis

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.