Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT - 'Divorţul' anului în politică: Băsescu, părăsit oficial

fuziune unpr pmp

Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) a organizat marți, 4 aprilie, Conferința Națională ordinară, la patru ani de la precedenta conferință. În cadrul evenimentului, reprezentanții formațiunii și-au ales o nouă conducere, dar au adoptat şi o hotărâre de denunţare unilaterală a fuziunii cu PMP.

Fostul deputat Ion Răducanu este noul preşedinte UNPR, Nuţu Fonta este secretar general, Cătălin Cherecheş este prim-vicepreşedinte, în urma alegerilor organizate marţi la Hotel Caro din Bucureşti. Vezi AICI conducerea completă a UNPR!

Vezi şi: SURSE - Liviu Dragnea tranșează apele în Coaliție

În prezent fuziunea dintre PMP şi UNPR nu este definitivă. Aprobată de Tribunalul Bucureşti, fuziunea s-a blocat la Curtea de Apel Bucureşti. Procesul de la CAB este suspendat, până la rezolvarea unui alt litigiu, de înregistrare a a hotărârii unilaterale a UNPR.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă documentul prin care UNPR a denunţat fuziunea cu PMP. Vezi AICI! (.pdf)

Textul hotărârii:

Având în vedere faptul că PROTOCOLUL DE FUZIUNE PRIN ABSORȚIE de către PMP a UNPR, încheiat în 12.07.2016, a generat prejudicii materiale și morale partidului progresist prin încălcarea voită a prevederilor art. 5 și prin nerespectarea condițiilor de formă și fond stabilite de statut și legea partidelor politice la semnarea și votarea acestuia, COMITETUL NAȚIONAL EXECUTIV întrunit statutar în 10.03.2017 a hotărât cu unanimitate de voturi DENUNȚAREA UNILATERALĂ a protocolului decizie supusă spre aprobare forumului suprem de conducere al partidului.

În urma analizei și dezbaterilor din Conferințele Județene și din plenul forului suprem de conducere al partidului, CONFERINȚA NAȚIONALĂ

HOTĂRÂȘTE

ART.1 Aprobă denunțarea unilaterală a protocolului de fuziune prin absorție de către PMP a UNPR încheiat în data de 12.07.2016 pentru motivele expuse mai sus, validând astfel Hotărârea CNEx nr. 61/10.03.2017.

ART.2 Constată că nu s-au îndeplinit condițiile de fond și de formă stabilite de statutul UNPR și de Legea partidelor și nu s-au respectat prevederile art. 5 din protocolul de fuziune.

ART.3 Împuternicește - președintele și secretarul general să întreprindă toate acțiunile și demersurile necesare și să semneze toate documentele necesare pentru a interveni, direct sau prin avocat angajat, în procesul în apel în dosarul nr. 287115/3/2016, ce se desfășoară la Curtea de Apel București sau pentru a redeschide un nou proces.

ART.4 Împuternicește conducerea executivă a partidului să întreprindă toate demersurile pentru înregistrarea în Registrul Partidelor Politice a documentelor necesare care să ateste desfășurarea Conferinței Naționale în 04.04.2017, conform art. 24 alin a din Legea partidelor politice.

ART.5 Prezenta hotărâre se comunică Biroului Politic Permanent Național, Tribunalului București și secretariatului.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.