Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENTE INCENDIARE din culisele unei afaceri controversate cu apartamente de lux

STIRIPESURSE.RO a intrat în posesia unor documente incendiare cu privire la un dosar important. Este vorba despre modul în care senatorul Crin Antonescu și soția sa, europarlamentarul Adina Vălean au ajuns să dețină un apartament de lux la un preț destul de mic față de nivelul pieței de atunci și de zona în care este situat acesta.

În acest moment procurorii DNA anchetează cauza și cei doi soți au și fost chemați la audieri la DNA Ploiești. Declarații au dat deja în dosar și fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, fiul acestuia, Marian Măgureanu, fosta soție a acestuia, Alina Petre, oamenii de afaceri Florian Walter și Dragoș Dobrescu, dar și alți oameni aflați în legătură cu afacerea.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă o serie de documente, dintre care unele olografe, care demostrează o anumită stare de fapt (în condițiile în care Crin Antonescu și soția au cumpărat cu o suma mică un apartament mare, iar vecinul lor cu o suma mai mare un apartament mult mai mic):

AICI TOATE DOCUMENTELE ÎN FORMAT PDF

Pentru început... niște calcule:

content-image

“În cursul anului 2010, în perioada în care imobilul se afla în constructie si nu fusese finalizat, am fost vizitati pe șantierul imobilului de mai multe ori de către Vălean Adina-Ioana, europarlamentar, devenită sotia lui Antonescu George-Crin-Laurentiu din septembrie 2009, precum și de către o arhitectă angajată de aceasta. 
Motivul vizitelor era achizitionarea unui apartament de lux constituit din două apartamente ale imobililui mentionat și care urma să fie finalizat conform dorintelor sotilor Antonescu George-Crin-Laurentiu și Vălean Adina-Ioana. În acest sens s-au încheiat în data de 10.12.2010 la BNP Nedelcu Cristian Traian doua antecontracte de vanzare-cumparare între Măgureanu Maria și Vălean Adina Ioana. În urma presiunilor exercitate de Dobrescu Dragos și Walter Florian, Măgureanu Marian, avand acordul lui Măgureanu Maria și Virgil, a decis vanzarea apartamentelor către Antonescu George-Crin-Laurentiu și Vălean Adina-Ioana la o valoare mult sub prețul de piata (valorea fiind diminuata cu circa jumatâte), urmand ca diferenta de preț pana la valoarea reala să fie achitata de Romprest indirect, prin achizitionarea unui apartament în același imobil dar la o valoare supraevaluata, astfel încât să compenseze pierderea financiara, cumpărare ce s-a și realizat ulterior.”, se spune într-un din denunțul din această cauză inregistrat la DNA semnat de Alina Petre (fostă Măgureanu).

content-image

Potrivit surselor judiciare apartamentul achiziționat de soții Crin Antonescu și Adina Vălean ar fi costat oficial în jur de 240.000 EURO, dar există suspiciuni rezonabile că prețul ar fi fost mult subevaluat și că prețul real ar fi fost altul. Subevaluarea ar fi fost făcută pentru a anu atrage atenția și a încadra perfect veniturile familiei cu prețul final.

Apartamentul lui Antonescu a costat 378.000 euro la roșu în mod real susțin aceași surse, fără TVA și fără finisaje.  Cel care a vorbit cu un evaluator  ar fi fost Marian Măgureanu astfel încât Adina Vălean și Crin Antonescu să poată face împrumutul bancar care se încadra în veniturile declarate legal. Diferența ar fi plătit-o Walter Florian și Dragoș Dobrescu, potrivit declarațiilor lui Marian Măgureanu de la DNA, susțin aceleași surse.

content-image

Totul apare notat cu meticulozitate în Raportul de evaluare.

content-image

La mijloc intervine un alt document. Potrivit surselor citate, în astfel de cazuri se aplica o metodă specială. Un contract de împrumut între Florian Walter și Marian Măgureanu. Cel de al doilea susținea că face un contract de împrumut către omul de afaceri, iar acesta plătea banii care și cum ar fi restituit împrumutul care de fapt nu era. În fapt potrivit celor apropiați cazului, toată lumea câștiga din această operațiune de spălare de bani.

content-image

Autorizațiile curg apoi.

content-image

content-image

În joc au intrat și prietenii de la Primăria Sectorului 1 - pe atunci Andrei Chiliman și Vlad Moisescu erau cei care serveau pe lângă Crin Antonescu pentru diverse aranjamente modice. Procurorii au descoperit că Primăria Sectorului 1 a plătit scump tot aranjamentul din zona (asta într-o postare ulterioară).

content-image

content-image

content-image

Că sunt probleme o arată și o altă imagine:

Potrivit libertatea.ro, vecinul lui Crin Antonescu a plătit în jur de 400.000 de euro pe locuință, cu 150.000 de euro mai mult ca actualul senator liberal. Apartamentul vecinului are o suprafață utilă de 175 mp plus terase. Este compartimentat cu living, cu zona de dining, bucătărie închisă, grup sanitar de serviciu, trei dormitoare fiecare cu grup sanitar. Proprietarul locuinței din imobilul construit de familia Măgureanu a cerut pentru apartamentul său suma de 440.000 de euro, în care este inclus și TVA-ul.

Fostul candidat la funcția de președinte al României și soția sa au luat pentru 248.000 de euro un apartament compus tot din cinci camere – un living, cameră de masă și trei dormitoare cu baie fiecare – plus două băcătării, baie suplimentară, dressing, hol, toate având o suprafață utilă de 205 mp.

"Nu mă pricep la piața imobiliară. Este normal să fie această diferență de preț în opinia mea. Eu am luat apartamentul nemobilat, nefinisat și chiar și fără țevi. Cred că așa s-ar explica diferența de preț cu vecinul", a explicat Crin Antonescu, pentru libertatea.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.