Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, mișcare cu reverberații puternice: agită țările care dețin bomba nucleaeră

reuters
trump, ok, casa alba

Președintele SUA, Donald Trump, nu încetează să șocheze prin mișcările sale de politică externă. Administraţia Donald Trump va demara o serie de inspecţii la uzine nucleare din Iran, iar în toamnă președintele american ar putea decide retragerea SUA din acordul nuclear cu Iran.

Citește și: Mihai Tudose strâmbă din nas, după ce ministrul Sănătății a demis 5 șefi DSP: 'Un slab început'/ VIDEO

Citește și: BOMBA ZILEI - Curtea de Apel Bucureşti ÎNCHIDE procesul lui Neculai Onțanu. Infracțiunea s-a PRESCRIS

Într-un interviu acordat publicaţiei The Wall Street Journal, Donald Trump a sugerat că din septembrie va retrage Statele Unite din acordul nuclear cu Iranul, informează Mediafax.

"Cred că se va demonstra că Iranul nu respectă acordul. Cred că profită de pe urma Statelor Unite", a afirmat Donald Trump.

Administraţia Donald Trump contestă acordul nuclear cu Iranul, acuzând regimul islamist de la Teheran că "nu respectă spiritul tratatului".

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale. Preşedintele SUA, Donald Trump, şi Israelul contestă acordul nuclear semnat cu Iranul. Administraţia Donald Trump a anunţat în aprilie o evaluare pe tema efectelor relaxării sancţiunilor impuse Iranului.

Uniunea Europeană respectă evaluarea Administraţiei Donald Trump privind acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul, dar aminteşte că este vorba de un document internaţional, care "nu aparţine unei singure ţări", a afirmat săptămâna trecută Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe. "Acordul nuclear nu aparţine unei singure ţări, aparţine comunităţii internaţionale", a declarat Federica Mogherini într-o conferinţă de presă organizată alături de Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei. "Avem responsabilitatea de a ne asigura că acordul va continua să fie implementat", a insistat Federica Mogherini, amintind că tratatul este susţinut de Naţiunile Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.