Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dragnea, săpat cu sârg de Ponta. Primarii PSD, puşi să muncească pentru PRU

combinatii sforarii

Victor Ponta a plătit taxa pentru punerea sa pe lista electorală a PSD. Fostul premier a jurat credinţă PSD-ului, declarând în prime-time că nu va mai ajuta Partidul România Unită (PRU) deoarece "nu poate să joace la două echipe". "Marea împăcare" dintre el şi Dragnea a fost însă doar de ochii lumii. Cap de listă pe  listele PNL Gorj pentru Camera Deputaţilor,  Victor Ponta a  mutat răzoiul în subteran şi continuă să sprijine PRU astfel încât formaţiunea lui Bogdan Diaconu  să  poată candida la parlamentarele din 11 decembrie.

Vezi și: Cel mai RECENT sondaj: Care e diferența dintre PSD și PNL și ce scoruri au celelalte formațiuni

"Ce avem noi de împărţit între noi, împărţim între noi, eu vreau să ajut PSD",  susţinea, cu câteva săptămâni în urmă, Ponta,  confirmând  astfel indirect că lupta  sa cu Dragnea se amână până  după alegerile parlamentare.  În realitate, pregătirile de război sunt în toi. Ponta ar urma să candideze pe listele PSD la alegerile parlamentare și să se ocupe de partea de finanțe publice a programului de guvernare pregătit de social-democrați. În principiu, cei care pregătesc un capitol de guvernare ar trebui să fie, ulterior, miniștri pe respectivul domeniu. Iar în asta, constă oferta lui Dragnea, premiul de consolare către cel care se  visa şeful Camerei Deputaţilor, mai degrabă. 

Social-democratul Liviu Dragnea ar vrea să defileze în fața electoratului cu un Victor Ponta recuperat şi pocăit, plimbat  prin filialele  din teritoriu  pentrua  dovedi concordia deplin existentă între liderii de la centru.  În  timp ce Dragnea caută astfel să transfere capitalul electoral al fostului premier asupra candidaţilor la parlamentare  şi să  mobilizeze activul de partid, vânzând imaginea unui tandem de vis,  Victor Ponta  netezeşte  terenul pentru ca PRU  să beneficieze de toate atuurile pentru a intra în viitorul Parlament.

Vezi și: Remus Truică ZGUDUIE România: DEZVĂLUIRI EXTREME despre Antena 3

Deja, cei de al PRU plătesc reclame pe internet folosind numele fostului premier. Ultimele clipuri intitulate „Partidul România Unită - alături de Victor Ponta" au apărut după ce Ponta a anunțat că va rămâne în PSD.  

"Nu am discutat cu domnul Dragnea despre faptul că domnul Ponta e imaginea PRU în campania pentru alegerile parlamentare. Nu are de ce să-l deranjeze. Domnul Dragnea îl are pe domnul Ponta în PSD, iar domnul Ponta este unul dintre cei mai capabili oameni", a comentat ironic,  Bogdan Diaconu, la un post de televiziune, practica  folosită de partidul său. 

Mai mult, în timp ce Capitala, şi nu numai, este presărată  de corturile  PRU  de pe care  chipul lui Ponta zâmbeşte la trecători şi-i invită să semneze listele de susţinere pentru candidaţii acestei formaţiuni politice, în teritoriu, primarii social-democraţi rămaşi credincioşi fostului lider PSD  şi apropiaţilor acestuia au primit o altă sarcină decât cea  venită pe linie de partid.

Vezi și: LAUDE de la o femeie pentru Elena Udrea: 'Îmi place. E snoabă, pițipoancă, cu pantofi scumpi'

PRU are nevoie de 200.000 de semnături pentru a putea să-şi înregisteze candidaţii la  alegerile  parlamentare  din decembrie. Pentru a  grăbi ritmul  acestei acţiuni, respectivii edili PSD  au fost puşi de Ponta să adune liste cu semnături  şi adeziuni nu doar pentru PSD, ci pentru PRU, ne-au dezvăluit surse  social-democrate jocul dublu făcut de Ponta. Cum  legea nu mai interzice unei persoane să susţină, prin semnătura sa, mai multe liste de partid, cel mai probabil edilii în cauză se  vor  folosi de datele strânse  pentru PSD  pentru a face liste paralele  care să servească şi cauza celor din PRU, susţin sursele citate.

Citește și: Festivalul la care singura regulă e să fii…DEZBRĂCAT / VIDEO

Prin această tactică, folosită şi de alte partide în trecut, cazul fostului PDL care a  susţinut astfel depunerea unei aşa-zise candidaturi independente a Elenei Băsescu, PRU are  toate şansele să participe la aceste alegeri parlamentare şi să obţină câteva procente preţioase în jocul politic ce va urma, procente pe care Ponta să le poată folosi cu succes ca pârghie de presiune asupra  lui Dragnea  în cadrul  viitoarelor negocieri pentru crearea unei majorităţi parlamentare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.