Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ea este singura elevă din mediul rural care a luat 10 la evaluările naționale

Ioana Teodora Gomboș din satul bihorean Vârciorog este singura elevă de la o școală din mediul rural care a obținut media 10 la Evaluarea Națională, relatează Adevărul.

Încă de la începutul clasei a VIII-a, ea a început să se pregătească pentru Evaluarea Națională: a luat culegerea de matematică şi pe cea de română și a rezolvat câte 2-3 teste pe săptămână la fiecare materie.“Aceste note reprezintă truda tuturor eforturilor depuse de mine. Numai eu ştiu cât am îndurat, şi iată că am reuşit cu sprijinul părinţilor, al bunicilor şi cu multă, multă ambiţie”, spune Ioana.

“Am învăţat zilnic, câte 4-5 ore, chiar şi în weekend. E drept, mai puţin, pentru că mai aveam nevoie şi de puţină relaxare. Am vrut să arăt prin aceste rezultate că se poate învaţă oriunde ai fi, sat sau oraş. Tot ce trebuie să faci e să te încrezi în Dumnezeu şi să ai o ”ambiţie de fier”. Atunci, cu siguranţă, o să atingi ţinta propusă. Curând voi pleca spre noi orizonturi, spre o altă lume, dar cu siguranţă nu voi uita satul în care am copilărit şi nici pe bunicii mei care m-au sprijinit mereu. Mă mândresc că sunt de la ţară”, a mai spus Ioana.

Bunicul Ioanei, cadru didactic şi director de şcoală mai bine de 20 de ani, este tare mândru de nepoata sa.

“Când am văzut mediile, ne-a dat pe spate. Am fost director de şcoală 22 de ani, şi de când se dă examenul de capacitate nu am avut la şcoală elevi care să obţină media 10. Ne face o bucurie ce nu poate fi descrisă în cuvinte, acum la bătrâneţe. Dialogăm mult pe tot felul de subiecte şi îmi face mare plăcere să vorbesc cu ea. Sunt tare mândru că este nepoata mea”, a mărturisit Iosif Gomboş.

Ioana se va înscrie la Liceul Teoretic “Aurel Lazăr”, la profilul “Ştiinţe ale naturii” și își doreşte să devină medic legist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.