Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Efectul BREXIT în Europa: Realizezi brusc prețul pe care urmează să îl plătești

pixabay.com
brexit

Viitorul Europei dar şi urmările Brexitului au fost temele discutate în emisiunea Ambasador România! Alexandru Cumpănaşu, alături de preşedintele Institutului Francez de relaţii internaţionale, Thierry de Montbrial, au vorbit despre problemele care afectează în acest moment Uniunea Europeană.

„Există multe scenarii. Aș vrea să încep totuși cu niște vești bune. Cea mai bună metodă de a evita repetarea tragediilor este conștientizarea lor. Dar să luăm chestiunea Brexit-ului. Am fost foarte surprins de faptul că, în ziua următoare a votului de pe 23 iunie, pe 24 iunie, promotorii Brexit-ului din Marea Britanie arătau de parcă ei ar fi fost cei învinși. Se vedea pe fața lor. Unii chiar și-au dat demisia”, a declarat Thierry de Montbrial, la Realitatea Tv.

SCANDAL mare în Ungaria: Celui mai important cotidian de Opoziție i-a fost suspendată publicarea


Preşedintele Institutului Francez de relaţii internaţionale a subliniat că acum, după Brexit, vocile care vorbeau despre retragerea din U.E au devenit mai calme.

Vrea sau nu Gorghiu să-și facă soțul premier


"Dar, ca să rămânem la subiect, aspectul interesant este că peste tot în Europa, nu numai în Marea Britanie, oamenii care începuseră să se “joace” cu ideea de a se retrage din Uniunea Europeană au devenit mult mai calmi. Putem privi exemplul Ungariei, cu Viktor Orban, într-o oarecare măsură la republica Cehă și chiar și în Polonia, cu noul regim. Vocile lor pe acest subiect au devenit mult mai ponderate. Ca și cum ar fi realizat, dintr-odată, faptul că destrămarea Europei poate fi o posibilitate serioasă. Ca de fiecare dată când ești pe cale să pierzi ceva prețios, când posibilitatea devine serioasă, realizezi brusc prețul pe care urmează să îl plătești. Cred că exact asta se întâmplă acum.", spune de Montbrial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.